Muistatko vielä Earthworm Jimin? Tai vaikka Battle Chessin? Legendaarisen Interplayn jäänteet lähtivät myyntiin

Nimekkäimpien pelijulkaisijoiden joukkoon aikoinaan kuulunut Interplay näyttää luopuvan viimeisimmistäkin pelivaroistaan.

8.9.2016 17:33

Takavuosien maineikas peliyhtiö Interplay näyttää muuttuvan aina vain merkityksettömäksi pelialalla. Jo useampana vuotena firma on ollut vain varjo siitä, mitä se oli huippuvuosinaan, ja nyt se on ilmoittanut myyvänsä pois vanhat pelinimikkeensä ja niihin liittyvät erilaiset varansa.

Interplayn lehdistötiedotteen mukaan myyntiin lähtee kaikkiaan noin 70 eri nimikettä. Näiden joukkoon mahtuu muun muassa sellaisia tuotoksia kuin Battle Chess, Earthworm Jim, MDK, Clayfighters, Dark Alliance ja Freespace. Interplay omisti aikoinaan myös esimerkiksi Fallout-sarjan, joskin sitä on jo pidemmän aikaa hallinnoinut The Elder Scroll -sarjaa luotsannut Bethesda.

Muutamana viimeisenä vuotena Interplay on yrittänyt tehdä kyllä kovasti paluuta pelaajien huulille, mutta varsin heikolla menestyksellä. Viime vuonna yhtiö ilmoitti esimerkiksi aikeistaan remasteroida Clayfighter-taistelupelisarjansa, mutta mitään kummempaa tästä ei sittemmin ole kuulunut. Vuonna 2012 koettiin myös vastaavanlainen ilmiö, kun Interplay kertoi elvyttävänsä roolipelikehittäjä Black Islen ainakin nimellisesti, mutta jälleen kerran myöskään sekään hanke ei näyttänyt johtavan yhtään mihinkään.

Reilu vuosi sitten Interplay yritti tuoda maailmaan myös Freespaceen pohjautuvaa lautapeliä Kickstarterin voimin. Tämäkään ei onnistunut, sillä projekti ei yksinkertaisesti yltänyt joukkorahoituspalvelussa rahoituspäämääräänsä. Hieman paremman onnen koki räiskintäsarja Descentin elvyttäneen Descent: Undergroud -pelin joukkorahoitus, joskaan siinä Interplay ei ollut mukana suoraan vaan lähinnä lisenssoijan roolissa.

Täysin selvää ei toistaiseksi ole, mikä on laittanut Interplayn luopumaan varoistaan.

Alunperin Interplay perustettiin niinkin kauan sitten kuin vuonna 1983. Yhtiötä oli alkujaan rakentamassa esimerkiksi sellainen pelialan konkari kuin Brian Fargo, joka on sittemmin perustanut myös Wasteland 2:sta ja Torment: Tides of Numenerasta tutun InXile-studion.

Lähde: Interplay

Lisää luettavaa