Capcom on esitellyt ensimmäistä kertaa tarkemmin Monster Hunter: Worldiin matkalla olevaa suurta Iceborne-laajennusta. Samalla on selvinnyt, että lisäri tuodaan konsoleille 6. syyskuuta ja pc:lle hieman myöhemmin talven aikana.

Worldin tarinaa jatkava Iceborne vie odotetusti hirviönmetsästäjät uudelle aiempaa hyisemmälle alueelle, jonka nimeksi on vahvistunut nyt Hoarfrost Reach. Alue on suurin koskaan Monster Hunter -sarjassa nähty kenttä, joskin se aukeaa pelaajille vähitellen pätkissä tarinan edetessä. Siellä oleskelu ei ole aina myöskään mitään piknikkiä, sillä kylmyys on usein niin kova, että metsästäjien täytyy hyödyntää paikallisista kasveista valmistettavissa olevia kuumia juomia.

Uudella alueella kohdattavaksi saadaan parikin uutta perushirviötä, joista vahvistettuja ovat ainakin tällä hetkellä oheisella trailerilla jo nähtävät Banbaro ja Beotodus. Myös kokonaan uusi elder dragon -luokan hirviö Velkhana on mukana koristaen samalla laajennuksen kansitaidetta. Aiemmista Monster Huntereista tuttu Nargacuga kuuluu sekin osaksi Icebornen tarjontaa.

Tehtävien osalta Iceborne lisää peliin kokonaan uuden Master Rank -tyypin, joka on jatke jo aiemmin pelissä nähdyille Low Rank- ja High Rank -tehtäville. Odottaa sopii myös eteenpäin hiottua pelattavuutta, sillä metsästäjät voivat vastaisuudessa käyttää esimerkiksi slinger-asettaan samalla, kun näiden perusase on myös käytössä. Sillä voi vastaisuudessa tarttua myös vihollisiin ja vetää itsensä helpommin näiden päälle. Vihollisia pitkin kiipiessä oman slingerin ammuksia voi jatkossa lisäksi uhrata, jotta hirviöitä voi ohjata tiettyihin suuntiin, kuten vaikkapa pelialueella odottavia ansoja päin.

Myyntiin Iceborne tuodaan Monster Hunter: Worldin jo omistaville noin 40 euron ladattavana lisäosana. Pelin ostamista vielä lykänneet voivat sen sijaan kääntyä isomman myyntipaketin puoleen, joka sisältää sekä lisäosan että pääpelin näillä näkymin noin 60 euron suositushinnalla.

Lisää luettavaa