Mono heiluu Call of Duty -pelitalolla Activision Blizzardin menestyksestä huolimatta

Activision on aloittanut kuluvan vuoden irtisanomisten merkeissä, vaikka sen emoyhtiö Activision Blizzard pärjäsin viime vuonna hyvin kokonaisuutena.

12.2.2017 05:00

Activision on ajautunut irtisanomaan noin viisi prosenttia työvoimastaan, peliblogi Kotaku tietää raportoida.

Leikkauksien on kerrottu vaikuttavan niin suurjulkaisijan Santa Monicassa sijaitsevaan päätoimistoon että myös sen hajanaisiin studioihin, kuten Infinity Wardiin, Beenoxiin ja Treyarchiin.

Raportit leikkauksista lähtivät liikkeelle hieman sen jälkeen, kun Activisionin emoyhtiö Activision Blizzard ilmoitti yltäneensä vuonna 2016 ennätykselliseen ja odotettua parempaan 6,61 miljardin dollarin liikevaihtoon. Isosti asiassa auttoi tosin yhtiön Blizzard-puoli, sillä esimerkiksi viime vuonna ilmestynyt Call of Duty: Infinite Warfare alisuoriutui Activisionin odotuksiin nähden.

Inifnity Wardin puolelta leikkauksien on raportoitu olleen noin 20 ihmisen luokkaa. Pelisivusto Gamasutra on lisäksi raportoinut, että Beenox-studion laaduntarkkailuosasto on myös joutunut ainakin suljetuksi.

Activision on kommentoinut irtisanomia toteamalla, että se on uudelleenjärjestelemässä resurssejaan sopeutuakseen paremmin tuleviin koitoksiin. Esimerkiksi kiivastuva digitaalisten markkinoiden kasvu on ollut yhtiön huomion kohteena.

Lähde: Kotaku, Gamasutra, Activision Blizzard

Lisää luettavaa