Kesäkuu on ohi ja heinäkuu on täällä. Ohessa Pelaaja.fin kooste viikon 26/2022 suurimmista peliuutisista.


Tältä näyttää legendan jatko! Return to Monkey Island sai ensimmäinen pelikuvatrailerin

Rakastetulle seikkailupelisarjalle jatkoa vielä myöhemmin tänä vuonna tarjoava Return to Monkey Island on näyttäytynyt ensimmäisellä pelikuvatrailerilla ja ruutukaappauksilla. Video antaa ennen kaikkea viitteitä uuden pelin tuoreesta visuaalisesta ilmeestä, joskin totta kai tarinasta, paluun tekevistä hahmoista ja ääninäyttelypuolesta vihjaillaan myös.

Lue koko uutinen

Vaikka lähtökohtaisesti pelin paljastukset ovat saaneet tähän asti innokkaan vastaanoton, törttöilijöiden myötä sarjan luoja Ron Gilbert on todennut, ettei hän puhu pelistä enää omatoimisesti verkossa.


skate. on yhä kesken, mutta työ etenee – EA esitteli pelikuvaa ja kutsui pelaajat testaamaan odotettua peliä

EA on esitellyt odotetun skeittipeli skate.:n varhaista pelikuvaa tuoreella somejulkaisulla. EA:n julkaisemalla videolla nähdään yhtiön mukaan pelikuvaa skate.:n esiesiesialphasta sekä hieman tuoreemmista versioista. Videon perusteella skate. tarjoaisi moninpeliskeittausta ja mahdollisesti muutakin puuhaa isolle pelaajajoukolle.

Lue koko uutinen


Uusi sukupolvi loistaa, mutta kuinka pärjää Valtteri Bottas? F1 22 pisteytti nykyiset Formula 1 -kuskit

Perjantaina ilmestyvän F1 22 -ajopelin kuskipisteytykset on paljastettu. Codemastersin formulapelisarja on kuvannut vuodesta 2020 asti eri kuskien taitotasoja FIFA– ja NHL-pelien tyyliin pisteluokituksilla, jotka yleisen kokonaistason ohella nostavat esille kuskien kokemuksen, kisaamistaidot, tilannetietoisuuden ja kisanopeuden.

Lue koko uutinen


Atari täyttää 50 vuotta – talvella juhlitaan peräti 90 pelin Atari 50: The Anniversary Celebrationilla

Peliteollisuuteen merkittävän jäljen jättäneen amerikkalaisyhtiö Atarin perustamisesta tulee nyt heinäkuussa kuluneeksi 50 vuotta, minkä kunniaksi tulossa on sen historiaan useammallakin eri tavalla kurkistava juhlapaketti Atari 50: The Anniversary Celebration.

Lue koko uutinen


Heinäkuun PlayStation Plus- ja Games with Gold -etupelit paljastuivat

Kuukausi on vaihtunut ja näin sen mukanaan tuomat PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit on vahvistettu. PlayStation-puolella muun muassa hypitään Crashin parissa ja kauhistellaan merellä, kun taas Xbox Liven kultajäsenille luvassa on muun muassa Diablo-henkeen tehtyä roolipeluuta ja kuupulmailua.

Lue koko uutinen (PlayStation Plus, Games with Gold)


Sony julkisti uuden pc-pelaajille suunnatun laitemalliston

Sony on julkistanut uuden laitemalliston, joka keskittyy ennen kaikkea pc-pelaamiseen. Inzone-laitemallisto koostuu ainakin aluksi uusista näytöistä ja kuulokkeista. Esimerkiksi Inzone M9-näytön kerrotaan tarjoavan 4K-resoluutiolla varustettua HDR-kuvaa 144 Hz -virkistystaajuudella.

Lue koko uutinen


Mega Man -roolipelien paluu, uutta Bombermania, Dragon Quest -aarteita, Nier- ja Persona-käännöksiä sekä muuta – tätä kaikkea Nintendo ja kumppanit paljastivat tiistain Direct-lähetyksessä

Uusi minimuotoinen Nintendo Direct -lähetys näki päivänvalon internetissä tänään tiistaina ja toi mukanaan joukon hajanaisia julkistuksia Nintendon kolmannen osapuolen kumppaneilta. Tarjolla oli niin uusia paljastuksia, julkaisupäiviä kuin pelikuvaesittelyjäkin.

Lue koko uutinen


Peruutettu Scarface 2 -videopeli tupsahti pelikuvan osalta julkisuuteen – tältä näytti Tony Montanan räiskintäseikkailu Las Vegasissa

Elokuvaklassikko Scarface sai yllättävää videopelijatkoa vuonna 2006 Scarface: The World Is Yoursilla, eikä sen ollut määrä jäädä myöskään ainoaksi huumelordi Tony Montanasta kertovaksi peliseikkailuksi. YouTube-kanava Mafia Game Videos on muistuttanut asiasta uudemman kerran tuoreilla videoillaan, joissa se esittelee ennenäkemätöntä pelikuvaa vuoden 2008 tienoilla peruutetuksi päätyneestä Scarface: Empiresista.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – suomalaisen luonnon kauneutta ja Cupheadin pitkään odotettu paluu

Kesäkuu päättyi ennen kaikkea metsästyksen merkeissä, sillä tällä viikolla uutuuspelattavaa saapuivat tarjoamaan niin Monster Hunter Risen suurlaajennus Sunbreak kuin theHunter: Call of the Wildin tuore Suomi-teemainen Revontuli Coast -lisäri. Pitkän odottelun jälkeen Cuphead toki laajeni sekin omalla lisäosallaan ja olipa luvassa muun muassa myös näyttävää DNF Duel -mättöä sekä hippunen lisää Marvel’s Avenger’s -toimintaa.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa