Modernin klassikon jalanjäljissä – tältä Spelunky 2 nyt viimein näyttää

Spelunky 2:sta tiedetään vihdoin konkreettisia yksityiskohtia.

29.8.2018 21:55

Spelunky 2 paljastui vuosi sitten monien suureksi yllätykseksi, ja nyt siitä on julkistettu ensimmäinen satsi pelikuvaa.

Julkistustrailerin vihjaamalla tavalla sarja suuntaa jatko-osassa avaruuteen, mutta se ei tarkoita, että ydinpelattavuus olisi uudessa pelissä muuttumassa. Myös Spelunky 2 on satunnaisuuteen nojaava 2D-tasoloikkapeli, jossa kuolema on herkässä ja salaisuuksia piileskelee useassa nurkassa. Loikkiminen on nyt kuitenkin monipuolistunut niin ratsastettavilla otuksilla, uusilla esineillä ja vihollisilla kuin verkkomoninpelilläkin.

Iso pelimaailman toimintaan vaikuttava muutos on lisäksi nestefysiikkojen mukanaolo. Vesi ja laava eivät nyt katoa maailmasta, jos niitä ympäröivää maa-aluetta tuhoaa, vaan ne leviävät pelimaailmaan muodostaen uusia uhkia ja mahdollisuuksia. Pelialueet voivat koostua tällä kertaa myös etu- ja taka-alalle jakautuvista osioista, mikä sekin monipuolistaa hieman tutkimismahdollisuuksia.

– Iso kysymys mielessäni oli, että mikä tekee Spelunkysta Spelunkyn. Halusin selvittää, mitä nuo kyseiset ideat olivat ja puskea ne sitten äärirajoilleen ilman, että mikään tulisi niiden tielle. Joskus se tarkoitti asioiden lisäämistä, joskus muokkaamista. Se voi myös tarkoittaa ensimmäisestä pelistä syntyneiden odotuksien kaatamista, Spelunky-suunnittelija Derek Yu kertoo PlayStation Blogin haastattelussa.

Pelaamaan Spelunky 2:ta päästään ensi vuonna PlayStation 4:llä ja pc:llä.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa