Modaajat innostuivat työstämään The Crewn nettipelikuntoon Ubisoftin suljettua ajopelin palvelimet

Joukko intohimoisia modaajia pyrkii tuomaan The Crewn takaisin kaikkien pelattavaksi maksutta.

4.7.2024 12:00

Ubisoftin päätös sulkea avoimen maailman kilpa-ajopeli The Crewn palvelimet oli kova isku pelin pelaajayhteisölle. Joukko kaahailupelin pelaajia ja innokkaita modaajia alkoi kuitenkin luoda uudelleen tarvittavaa palvelinohjelmistoa, jotta The Crewta voisi jälleen pelata verkossa.

Pelin fanien vetämä ja “The Crew Revival” -nimellä kulkeva projekti koostuu tällä hetkellä viidestä jäsenestä. Tiimin jäsen whammy4 kertoo Eurogamerille tiimin aloittaneen projektin ”käytännössä heti, kun Ubisoft ilmoitti palvelinten sulkemisesta viime joulukuussa”.

– Peli on edelleen sama kuin ennenkin, paitsi sen sijaan, että peli olisi yhteydessä Ubisoftin keskuspalvelimeen, pelaajat liittyvät meidän palvelimellemme. He voivat liittyä myös paikalliselle palvelimelle, jonka pelaajat voivat asentaa omalle tietokoneelleen, jos he haluavat pelata offline-tilassa, whammy4 mainitsee Eurogamerille.

Whammy4 kutsuu haastattelussa Ubisoftin päätöstä sulkea The Crewn palvelimet ”täysin hyväksymättömäksi” ja lisää, että tällainen toiminta kehittäjiltä ja julkaisijoilta ”näyttää olevan hälyttävästi nouseva trendi” videopeliteollisuudessa.

Palvelinten sulkemisen lisäksi Ubisoft on raporttien mukaan alkanut poistaa peliä omistajien kirjastoista ja poistanut heidän pelin käyttölisenssejään huhtikuussa. Tämä tekee Whammy4:n mukaan pelin saavuttamattomaksi yli 12 miljoonalle pelaajalle, jotka omistavat pelin.

– Jos tämä trendi jatkuu, vuosikymmenen päästä meillä on tonneittain pelikelvottomia ja kuolleita videopelejä, joita ihmiset ennen rakastivat ja pelasivat. Tämän vuoksi videopelien säilyttäminen on äärimmäisen tärkeää ennen kuin tilanne karkaa käsistä”, whammy4 sanoo.

Whammy4 mainitsee projektin olevan äärimmäisen tärkeä koko The Crew Revival -tiimille kutsuen alkuperäistä peliä ”uniikiksi” kokemukseksi.

– The Crew on vielä tänäkin päivänä ainoa videopeli, joka sallii pelaajan ajella avoimessa maailmassa yhtenäisessä ja samalla pienennetyssä, mutta silti valtavassa Yhdysvalloissa. Tällaisesta merkittävästä videopelistä luopuminen olisi rikos, Whammy4 toteaa.

Whammy4 ei vielä tiedä tarkkaa ajankohtaa, milloin The Crew Revivalin palvelimet tulevat saataville yleisölle. Haastattelussa hän kertoo toivovansa kehitystiimin saavan kokemuksen valmiiksi ennen The Crewn 10-vuotisjuhlia, jotka ovat tämän vuoden joulukuun aikana. Peli tulee olemaan pelattavissa ilmaiseksi.

Whammy4 toteaa The Crew Revivalin vastaanoton olevan erittäin positiivinen ja pelaajien iloinneen pelikokemuksen henkiin herättämisestä ja säilyttämisestä.

The Crew Revival -projektin etenemistä voit seurata projektin Discord-palvelimelta, jossa Whammy4 uskoo olevan mukana myös The Crewta kehittämässä olleita Ivory Tower -pelifirman tiimiläisiä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa