Mobiili-Mario saa odottaa – Nintendo paljasti ensimmäisen mobiilijulkaisunsa

Nintendo on paljastanut ensimmäisen mobiilipelinsä, ensi vuonna älypuhelimille ja muille mobiililaitteille saapuvan Miitomon.

29.10.2015 07:00

Japanilaisjulkaisija Nintendo on paljastanut julkaisevansa ensimmäisen mobiilipelinsä ensi vuonna älypuhelimille.

Yhtiö paljasti Miitomo-mobiilijulkaisun viime yönä Tokiossa järjestämässään tiedotustilaisuudessa. Nintendon kuvauksen mukaan Miitomossa pelaajat käyttävät Mii-hahmoja toistensa kanssa viestimiseen. Yksityiskohtia varsinaisesta pelisisällöstä ei vielä paljastettu, mutta ilmeisesti Miitomon pelaajat vastaavat Mii-hahmonsa kysymyksiin, jonka jälkeen Miit kommunikoivat toisten pelaajien hahmojen kanssa. Nintendon mukaan Miitomo voi auttaa ihmisiä viestimään toisten kanssa ja syventämään nykyisiä ystävyyksiään.

Miitomo julkaistaan poikkeuksellisesti ilmaiseksi ensi maaliskuussa. Nintendon muiden mobiilijulkaisujen kerrotaan olevan maksullisia. Yhtiö kaavailee julkaisevansa kaikkiaan viisi peliä älypuhelimille ja tableteille vuoden 2017 maaliskuuhun mennessä.

Osana mobiilisuunnitelmiaan Nintendo on paljastanut Nintendo Account -palvelun. Nintendo Accountin kerrotaan yhdistävän Nintendo-laitteilla, mobiilialustoilla ja pc:llä pelaavat käyttäjät saman katon alle. Nintendon kerrotaan aikovan hyödyntää pilvipalveluita pelitietojen välittämiseksi mobiili- ja konsolipeliensä välillä.

Lähde: Wall Street Journal

Lisää luettavaa