Järisyttävän suosion saavuttanut mobiilipeli Flappy Bird on tehnyt virallisen paluun. Pelin luoneen Dong Nguyenin pelistudio dotGears on julkaissut hitistä uuden Flappy Birds Family -version, joka kirjoitushetkellä on saatavilla yksinoikeudella Amazonin Fire TV -laitteille.

Alkuperäiseen Flappy Birdiin nähden Flappy Birds Family hieman tuhdimpi paketti. Sen lisäksi, että peli tarjoaa ohjattavaksi nyt useampia eri värisiä lintuja, väistellään siinä putkien lisäksi tällä kertaa myös kummituksia. Peli tukee paikallisesti myös kahden pelaajan moninpeluusessioita.

Vielä ei ole tiedossa, nähdäänkö peliä jossain vaiheessa myös iOS:llä ja muilla Android-laitteilla.

Alkuperäinen Flappy Bird tupsahti alkujaan jo viime vuonna iOS:lle ja myöhemmin lisäksi Androidillekin. Varsinaiseen menestykseen se ylsi kuitenkin vasta alkuvuoden tienoilla, kunnes Nguyen poisti pelinsä jakelusta viime helmikuussa sen koukuttavuuteen vedoten. Raporttien mukaan Nguyen tienasi pelillään tuolloin 50 000 dollaria päivässä.

Pelin suosio on tähän mennessä poikinut mobiililaitteilla nyt tavattoman määrän erilaisia klooneja. Jopa Gears of War -kehittäjä Epic Games on väsännyt omansa.

Lähde: Polygon, Kotaku, lifelower (Twitter)

Lisää luettavaa