Aiemmin keväällä jo täyden 13 vuoden ikään yltänyt massiivimoninpeli EVE Online on muuttamassa hieman liiketoimintamalliaan. Alkaen ensi marraskuusta peliä on mahdollista pelata sekä vanhaan malliin kuukausimaksua maksamalla että myös ilmaiseksi muutamilla rajoitteilla.

Uuden bisnesmallin myötä EVE-pelaajat jaetaan jatkossa kahteen ryhmään: omegaklooneihin ja alfaklooneihin. Omegakloonit ovat pelistä kuukausimaksua maksavaa kansaa, joiden kannalta pelin ei pitäisi muuttua marraskuussa oikeastaan ollenkaan. Alfakloonit ovat vastaavasti pelin ilmaiskansaa, jotka voivat pelata peliä muuten normaalisti, mitä nyt he voivat käyttää hyödykseen vain tiettyjä kykyjä, varusteita ja aluksia. Myös kykyjen kehittäminen on hitaampaa alfakansalla.

Islantilaiskehittäjä CCP Gamesin mukaan se pyrkii uudella bisnesmallillaan houkuttelemaan uusia pelaajia EVEn maailmaan ilman, että se samalla aiheuttaisi häiriötä pelin universumin herkkään ekosysteemiin. EVEn eräs suurimpia vetovoimia kun on nimenomaan se, miten paljon pelaajat itse ajavat sen maailmaa eteenpäin.

Tarkempia yksityiskohtia EVE Onlinen uudesta bisnesmallista voi lueskella pelin kotisivuilla.

Lisää luettavaa