Mitä on olla oma itsensä? – Coming Out Simulator tutkii kaapista tulemisen pelkoja

"Simulaattoreita" tulee oikealta ja vasemmalta. Coming Out Simulator 2014 tulee kuitenkin kaapista.

12.7.2014 05:26

Viimeisten kuukausien aikana maailmalla on piisannut ”simulaattoreita” milloin milläkin aihepiirillä varustettuna. Jos sinulla on kuitenkin aikaa vain yhdelle, kannattaa ainakin Coming Out Simulator 2014 pitää mielessä.

Coming Out Simulator 2014 on ilmaiseksi selaimella pelattava kokemus, joka on nopeimmillaan ohi vain muutamassa minuutissa. Teoksen kutsuminen peliksi saattaa olla monille haaste, sillä sen pelaaminen koostuu lähinnä vain dialogivaihtoehtojen kahlauksesta, mutta sellaisenaankin se on ainakin mielenkiintoinen osoitus interaktiivisen median kyvyistä kertoa tarinoita.

Coming Out Simulator 2014:n takaa löytyy pelinkehittäjä Nicky Case, joka loi teoksen osallistuakseen kesäkuussa järjestettyyn Nar8-kehitystapahtumaan. Peli käsittelee nimensä mukaisesti ihmisen seksuaalisen suuntautumisen paljastumista, ja se ammentaa paljon Casen omista kokemuksista. Coming Out Simulatorilla ei ole kuitenkaan kerrottavanaan vain yksi suoraviivainen tarina, vaan se on varsin haarautuva kokemus, joka pohtii kaapista tulemista muun muassa valheiden ja totuuden kanssa tasapainottelun kautta.

Mikäli pelistä innostui ja siitä haluaa kuulla lisää, kannattaa kääntyä Casen oman kotisivunsa puoleen. Blogissaan kehittäjä jakaa ajatuksia pelistään ja kertoo näin ollen muun muassa, mitä sen kehittäminen opetti hänelle itselleen.

Coming Out Simulator on luotu avoimeksi ja näin ollen sen koodin voi halutessaan ladata itselleen ilmaiseksi Githubin kautta. Myös teoksen tukeminen rahallisesti onnistuu sen kotisivuilla.

Lisää luettavaa