Mitä mieltä sinä olet… Mario Kart 8:sta?

Maailma on saanut nauttia Mario Kart 8:sta jo viikon verran. Mitä mieltä sinä olet Marion paluusta ratin taakse?

7.6.2014 09:30

Uusi Mario Kart nähdään yleensä kerran sukupolvessa, ja nyt on koittanut Wii U:n aika. Nintendon nykylinjan mukaisesti pelin julkistuksen ja julkaisemisen välillä ei kulunut kovinkaan kauaa, sillä Mario Kart 8 esiteltiin kunnolla E3 2013 -messuilla.

Messuilla peli ihastutti tutun varmalla ohjauksella ja erityisesti ilmeikkäällä ulkoasullaan, sillä Sienivaltakunnan karting-radat avartuivat ensi kertaa silmien edessä teräväpiirtona. Julkistuksensa jälkeen Nintendo julkaisi tasaisen varmasti uusia yksityiskohtia pelistä, joiden myötä Mario Kart 8 osoittautui sarjan kenties suurimmaksi peliksi. Hahmokaarti on paisunut melkoisesti, sillä kuskeina nähdään muun muassa Bowserin koko Koopa-kakaroiden pesue.

Nyt Mario Kart 8 on ollut jo viikon verran saatavilla, ja sen kerrottiin myyneen jo 1,2 miljoonaa kappaletta avausviikonlopuunaan. Luku tekee Mario Kart 8:sta Wii U:n nopeimmin kaupaksi menneen pelin. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko siitä samankaltaiseksi myyntihitiksi kuin Mario Kart 7, joka oli yksi merkittävimpiä syitä Nintendon 3DS-taskokonsolin myynnin nousuun.

Pelimedioiden arvostelijat ovat luonnollisesti laittaneet uutuuspelin suurennuslasin alle. Lukuisia arvosteluja listaavassa Metacritic-palvelussa Mario Kart 8:n arvostelukeskiarvo on kirjoitushetkellä 88 pistettä sadasta. Pelaaja arvosteli pelin eilen ilmestyneessä kesäkuun Pelaaja-lehdessä 141, jossa peli todetiin kahdeksikon arvoiseksi. Tilaajat voivat lukea arvostelun myös verkosta.

Nyt, kun innokkaimmat pelaajat ovat ehtineet nauttia vauhdin hurmasta jo viikon verran, on aika kertoa teidän mielipiteenne. Onko uutukaisosa legendaarisen karting-sarjan maineen veroinen? Vastaako ratasuunnittelu odotuksia? Onko antigravitaatio-kisailu onnistunut muutos?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueen omaan Mario Kart -ketjuun.

Lisää luettavaa