Mitä mieltä sinä olet… Fallout 4:stä?

Hartaasti toivottu ja odotettu Fallout 4 julkaistiin viimein tällä viikolla. Onko peli kaiken jännityksen arvoinen?

14.11.2015 10:00

”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa esiin lukijoiden keskustelua ja mielipiteitä ajankohtaisista peleistä.

Vuosien harras odotus päättyi vihdoin tiistaina, kun pommisuojan uumenista esiin kömpi syksyn suurin pelitapaus, Bethesdan post-apokalyptinen Fallout 4. Avoimen maailman roolipeli sijoittuu tällä kertaa vuoden 2287 Bostoniin, joka edustaa sarjan aiempia osia hieman toiveikkaampaa kuvaa ihmiskunnasta: ydintäystuhon repimä maailma suuntaa katseensa Fallout 4:ssä eteenpäin jälleenrakentamisen hengessä.

Vaikka peli on ansainnut paljon kiitosta muun muassa monipuolisesta rakentelutilastaan ja uudistetusta hahmonkehitysratkaisustaan, on kritiikkiäkin sadellut sieltä sun täältä. Eritoten tällä viikolla on väännetty pelin ulkoisesta olemuksesta, joka on osoittautunut pettymykseksi monille siitä huolimatta, ettei Bethesdaa ole koskaan varsinaisesti tunnettu graafisesta tulituksestaan. Myös suorituskykyongelmat ovat vaivanneet osaa peliä PlayStation 4:llä ja Xbox Onella tahkoavista.

Pelimedialta Fallout 4 on kerännyt pitkälti pelkästään kiitettäviä arvosanoja, vaikka soraääniäkin on kuultu esimerkiksi Destructoidin ja The Guardianin suunnalta. Pelin bugisuus on verottanut monien arvostelujen pistemäärästä, mutta niiden keskiarvoa mittaavan Metacritic-palvelun perusteella peli on silti löytänyt paikkansa vuoden kiitellyimpien julkaisujen joukosta. Pelaajan oman arvostelun voi lukea joulukuun numerosta 159.

Nyt, kun ensimmäiset mutantit on murhattu ja säteilysairaus alkaa painaa päälle, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Miten Boston on ottanut sinut vastaan? Kiinnostaako tukikohtien rakentelu? Onko peli tuskaisen odotuksen arvoinen?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa