Mitä mieltä sinä olet… Destinystä?

Destiny on ollut kaiken kansan saatavilla tiistaista asti. Mitä mieltä sinä olet Bungien kauan rummutetusta rymistelystä?

15.9.2014 09:11

Huhtikuussa 2010 tapahtui jotakin odottamatonta. Halo-sarjan luoja Bungie ilmoitti jättävänsä sekä maineikkaan sarjansa että yhteistyön Microsoftin kanssa taakseen ja lyövänsä hynttyyt yhteen Activisionin kanssa kymmenen vuoden ajaksi. Halo jäi tunnetusti Microsoftin omistukseen, joten jotakin uutta oli tiedossa. Jo tuolloin käynnistyivät huhut MMO-räiskinnästä.

Pitkään kestäneiden spekulaatioiden, huhumyllyn ja projektista vuotaneiden tietojen myötä on vaikeaa uskoa, että Destiny esiteltiin ensimmäisen kerran virallisesti vasta viime vuoden helmikuussa. Tuolloin alustoiksi ilmoitettiin PlayStation 3 ja Xbox 360, mutta uuden sukupolven myötä myös PlayStation 4 ja Xbox One astuivat kuvioihin.

Sen jälkeen Destinyä on rummutettu lähestulkoon kaikkialla, aina viime ja tämän vuoden E3- ja Gamescom-messuja myöten. Kuluneella viikolla pitkä odotus saatiin päätökseen, kun Destiny sai maailmanlaajuisen julkaisunsa tiistaina, minkä kunniaksi myös Pelaajan väki innostui  tekemään kolmiosaisen videosarjan, jossa esittelimme yksityiskohtia pelin betatesteistä.

Julkaisu onkin ensimmäisten tietojen perusteella ollut menestys. Activisionin Eric Hirshberg on jo ehtinyt kommentoida Destinyn olevan suurin uuden pelisarjan julkaisu peliteollisuuden historiassa.

Vaikka peli on jo ulkona, arvosteluja ei totuttuun tapaan nähty aivan julkaisun yhteydessä, koska pelipalvelimet avattiin myös medialle vasta pelin virallisen julkaisun yhteydessä. Koska pelin rakenne lainaa tyylillisesti MMO-peleiltä, arvion tekemiseen kuluu myös hieman enemmän aikaa. Tästä syystä Pelaajan syväluotaavan arvostelun Destinystä voi lukea Pelaaja-lehdestä 145, joka julkaistaan lokakuun ensimmäisenä perjantaina.

Pelimedian arvostelujen keskiarvoa mittaavissa verkkopalveluissa on sentään listattu jo jokusia Destiny-arvosteluja. Metacriticiin on kirjoitushetkellä saatu listattua vain kourallinen Destinyn PlayStation 4 -version arvosteluja, joiden keskiarvo on tällä hetkellä 75 pistettä sadasta. Myös Gamerankings-sivustolta löytyy kirjoitushetkellä vain hieman yli kymmenen PS4-arvostelun keskiarvo, joka on 76,45 prosenttia.

Destinyä on nyt ehditty pelaamaan noin viitisen päivää, joten haluammekin kuulla sinun mielipiteesi. Onko Bungien neljän vuoden työ tuottanut toivotunlaisia tuloksia? Olisiko studion pitänyt pysyä Halon parissa? Iskeekö pelin MMO-henkinen luonne?

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi joko alla olevassa uutiskommenteissa tai Pelaajalehti.comin boardeilla omassa Destiny-ketjussa.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa