Mitä mieltä sinä olet… Call of Cthulhusta?

Tule ja kerro mielipiteesi synkänkauheasta Call of Cthulhusta! Cthulhu fhtagn!

12.11.2018 09:54

”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaajan tasaisin väliajoin ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme nostaa pääosaan lukijoiden keskustelun ja mielipiteet ajankohtaisista peleistä.

H. P. Lovecraftin synkeään kauhunovelliin perustuva pöytäroolipeli Call of Cthulhu on harrastelijapiireissä puhki rakastettu merkkiteos, jota ei ole suosiostaan huolimatta onnistuttu lisensoimaan videopelimuotoon faneja miellyttävällä tavalla ennen tätä päivää. 

Nyt yrittämään on lähtenyt muun muassa Styx-hiippailuista ja Blood Bowl -videopelikäännöksista tuttu ranskalaisstudio Cyanide, jonka kauhuseikkailu Call of Cthulhu julkaistiin 30. lokakuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Windowsille.

Kriitikoilta suuren muinaisen kutsu on saanut kädenlämpöisen vastaanoton, ja pelin Metacritic-keskiarvo osuukin korkeintaan mukiinmenevään 63-68 pisteen haarukkaan alustasta riippuen. Käyttäjäarvosanat ovat marginaalisesti suopeampia: Call of Cthulhun Steamissa keräämistä arvosteluista 72% on positiivisia.

Nyt, kun ensimmäiset ja innokkaimmat Cthulhun palvojat ovat jo ehtineet menettää järkensä Lovecraftin kauhujen lonkeroissa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Vetoaako Call of Cthulhu vain maailmaa entuudestaan tunteviin? Onko peli uskollinen lähdemateriaalilleen, vai ottaako se liikaa vapauksia?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen tai vaikkapa Pelaajalehti.comin keskustelualueelle.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa