Mitä mieltä sinä olet… Alien: Isolationista ja The Evil Withinista?

The Evil Within ja Alien: Isolation ovat loppuvuoden nimekkäimpiä kauhupelejä. Mitä te mahdoittekaan kuitenkaan olla niistä mieltä?

20.10.2014 07:11

Päivät pimenevät kovaa vauhtia, joten nyt jos koskaan on jälleen mitä mainioin hetki uppoutua kauhupelien pariin. Osuvasti menneen parin viikon aikana markkinoille onkin saapunut kaksi suuremman luokan kauhugenren edustajaa, jotka molemmat ottavat myös vielä varsin omanlaisensa lähetysmistavan kauhun käsittelyyn.

Pelithän ovat Alien: Isolation ja The Evil Within.

Segan julkaisema Alien: Isolation on Ridley Scottin legendaarisen Alien – kahdeksas matkustaja -elokuvan inspiroima kauhuseikkailu. Pelissä ei siis napata pulssikivääriä kainaloon ja lähdetä lahtaamaan tuhatmäärin ilkeitä avaruuden kansalaisia, vaan sen sijaan suurimman uhkan pelaajalle muodostaa yksi käytännössä kuolematon xenomorph-hirviö. Merkittävä osa pelaamisesta koostuukin näin ollen hiippailusta sekä piileskelystä, ja vaikka aseita pelaajille myös annetaan, on ne tarkoitettu enemmän hämäys- kuin tappotarkoitukseen.

Mielenkiintoisen lisäpiirteen Alien: Isolationiin tuo myös sen kehittäjä. Pelin on luonut brittiläinen pelitalo Creative Assembly, joka tunnetaan aivan muusta kuin kauhupeleistä. Pitkin viimeisimpiä vuosia yhtiöltä on totuttu saamaan lähinnä vain Total War -strategiapelejä ja ennen niitä yhtiön työt painottuivat lähinnä urheilunimikkeisiin.

The Evil Within on vuorostaan japanilaisen Tango Gameworksin debyyttipeli, jota on ollut ohjaamassa itse kehittäjälegenda Shinji Mikami. Peli onkin ollut Mikamille eräänlainen paluu juurille, sillä onhan mies ollut luomassa alkuperäistä Resident Eviliä.

The Evil Within luottaakin vahvasti Resident Evil 4:ltä mallia ottavaan toimintaan, mutta vie sitä samalla hieman toisenlaiseen suuntaan. Resident Evil 4:ään nähden The Evil Within pyrkii olemaan nyt selvästi enemmän nimenomaan selviytymiskauhuun painottuva kokemus, mikä on nähtävissä niin pelin vähäisessä ammustarjonnassa kuin ajoittaisissa hiippailu- ja piiloutumisosioissakin. Ympäristöissä ja vihollisissakin karuus on viety tällä kertaa uudelle tasolle.

Sekä Alien: Isolation että The Evil Within ovat onnistuneet jakamaan arvostelijoiden mielipiteitä maailmalla paikoin jopa varsin vahvasti. Arvosanoja koostavalla Metacritic-sivustolla Alien: Isolationin PlayStation 4 -versio on kirjoitushetkellä eniten arvosteluja kerännyt pelin versio ja sen pistekeskiarvo on parhaillaan 78. Myös The Evil Withinin PlayStation 4 -versio on pelin arvioidun versio ja sen pistearvo liikkuu 76 pisteen tietämillä. Molempien tuotoksien arvosanat kulkevat noin 50 ja 90 pisteen välillä, mutta pääpaino on pysynyt vielä 75 pisteen paremmalla puolella. 

The Evil Withinin pc-versioon liittyen sopinee vielä myös huomioida, että pelin optimointia on kritisoitu maailmalla jonkin verran. Pelin tekninen puoli on muutenkin ollut eräs sen kritisoiduimpia osa-alueita.

Koska jo useamman päivän ajan molemmat peleistä ovat olleet kuitenkin myös kuluttajienkin pelattavissa, kiinnostaisikin meitä seuraavaksi tietää, mitä te olette olleet mieltä uutukaisista.

Kirjoita omat kommenttisi ja arvostelusi alla olevaan kommenttikenttään. Alien: Isolationiin liittyen Pelaajalehti.comin boardeilta löytyy myös pelille oma keskusteluketju.

Etkö ole Pelaajalehti.comin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa