Mitä jos Star Wars: X-Wing tehtäisiin tänä päivänä? Tältä näyttää EA:n hylkäämä konsepti

Rebel Galaxyn tehnyt Double Damage Games ehdotti vuonna 2016 EA:lle uuden X-Wing-tyylisen Star Wars -pelin tekoa. Homma ei mennyt läpi, mutta esittelyvideo säilyi.

2.1.2018 15:35

Electronic Artsia yritettiin saada vuonna 2016 innostumaan uuden Star Wars: X-Wing -tyylisen pelin kehityksestä.

Yrityksen takana oli seattlelainen pelistudio Double Damage Games, joka teki ehdotuksen 2-3 viikossa rakennetun konseptivideon muodossa. Noin viisiminuuttisella videolla nähtävissä on avaruustaistelua niin Millennium Falconin kuin X-Winginkin tähdittämänä sekä myös hajanaisella dialogilla varustettuna.

Peliblogi Kotakun saamien tietojen mukaan Double Damagella oli mielessään klassisilla elementeillä varustettu X-Wing-peli, jota olisi kuitenkin samalla modernisoitu toimimaan peliohjaimilla. EA ei ilmeisesti hyllännyt projektia kuuntelematta kehittäjiä, mutta Double Damagella kuitenkin myönnetään, ettei studiossa koskaan realistisesti uskottu, että ehdotus menisi läpi.

– Teimme sen todennäköisesti enemmän itsemme miellyttämiseksi kuin toivosta, että se johtaisi mihinkään, Double Damagen perustajajäsen Travis Baldree kertoi Kotakulle.

Baldreen studio on toistaiseksi kehittänyt vain yhden pelin, joka oli varsin kehuttu avaruuslentelypeli Rebel Galaxy. Studion kehittäjillä piisaa kuitenkin historiaa esimerkiksi Blizzardilla, Runic Gamesilla ja Flagship Studiosilla työskentelystä.

EA:lle estellyn X-Wing-videon voi katsastaa nyt virallisesti ohesta.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa