”Mitä jos antaisimme teille paljon rahaa?” – Tim Schaferin pelistudio Double Fine siirtyy Microsoftin omistukseen

Tim Schaferin Double Fine liittyy yllättäen osaksi Microsoftia. Uusi Age of Empiresiin keskittyvä studio on myös syntynyt.

10.6.2019 00:24

Microsoft on tehnyt jälleen yhden yllättävän studiohankinnan osana pyrkimyksiään parantaa pelinkehitysvoimaansa. Viimeisimpänä sen joukkoihin on liittynyt Double Fine Productions, jonka seikkailupelikonkari Tim Schafer perusti jo lähemmäs 19 vuotta sitten.

Parilla videolla Schafer on valaissut, mitä Microsoft-kauppa tarkoittaa Double Finen toiminnan suhteen. Ensinnäkin studio on hoitamassa pois alta kaikki nykyiset velvoiteet niin kuluttajille kuin kumppaneilleen, eli niin Psychonauts 2 kuin Rad julkaistaan suunnitellusti kaikille jo aiemmin luvatuille alustoille. Ohessa onkin jopa myös uusi Psychonauts 2:n traileri.

Näiden jälkeen Double Fine keskittyy luonnollisesti pc- ja Xbox-kehitykseen. Microsoftin tuen voimin sen ei enää tarvitse lähteä pallottelemaan ideoita eri julkaisijoiden kanssa, vaan se toimii valmiiksi jo osana organisaatiota, joka on halunnut Double Finen sellaisena kuin se on. Schafer sanookin, että studiossa viritteillä jo useampia tulevia hankkeita, eikä häneltäkään ole ideat vielä loppuneet.

Riveihinsä Microsoft on saanut samalla myös  juuri perustetun Age of Empiresiin keskittyvän studion. Sitä vetää Microsoft-veteraani Shannon Loftis. Age of Empires II: Definitive Edition saikin Microsoftin E3-tilaisuudessa uuden trailerin ja lupauksen syksyisestä julkaisusta. Age of Empires IV:n tilanne on sen sijaan yhä mysteeri.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa