Mitä jos 343 Industries ei olisi koskaan syntynyt? Borderlands-kehittäjä Gearboxista pohdittiin Halo-sarjan jatkajaa

Gearbox oli vuosia sitten ehdolla Halo 4:n tekijäksi.

2.3.2019 13:09

Halo-sarja olisi voinut saada jatkoa Borderlands-kehittäjä Gearboxin tekemänä, 343 Industriesin johtaja Bonnie Ross on paljastanut.

IGN:lle tekemässään haastattelussa Ross vahvistaa, että kun Bungie jätti Halo-sarjan taakseen, nähtiin Microsoftilla muutamia vaihtoehtoja edetä räiskintähitin kanssa. Siinä missä Microsoft päätyi rakentamaan uuden oman studion sarjan ympärille, oltaisiin Halo voitu yhtälailla hylätä tyystin tai antaa ainakin yhden isomman pelin ajaksi ulkoisen studion käsiin.

Jälkimmäisessä tapauksessa Microsoftilla silmäiltiin erityisesti Gearboxin mahdollisuuta jatkaa sarjaa. Yhtiöllä oli jo ennestään historiaa Halon kanssa sen käännettyä sarjan ensimmäisen osan aikoinaan pc:lle. Tämä ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Ross esimerkiksi kertoo nähneensä vääränä, että sarjaa jatkaisi joku muu kuin Microsoft itse.

Tähän asti 343 Industries on luonut niin Halo 4:n kuin 5:n ja työstää parhaillaan toistaiseksi vielä varsin mysteeriseltä tutnuvaa Halo Infineta. Sen valvonnan alla Haloa on kuitenkin yhtälailla levitetty yhä muunlaisiikin muotoihin. Viimeisinä vuosina ulos on saatu esimerkiksi arcade-henkisemmät Spartan Assault- ja Spartan Strike -pelit, strategiapeli Halo Wars 2 niin kuin myös jopa kolikkopeli Fireteam Raven.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa