Mitä ihmettä? The Walking Dead -kehittäjä Telltale Games potkii 90 prosenttia työvoimastaan, The Wolf Among Us 2 ja muuta raportoitu peruutetuksi

Telltale Games on irtisanonut isolla kädellä työntekijöitä ja nyt sen tulevaisuus puhuttaa.

22.9.2018 00:15

Seikkailupelikehittäjä Telltale Games on irtisanonut pääosan työntekijöistään, useat raportit kertovat. Esimerkiksi sivustot The Verge ja Gamasutra ovat kertoneet kuulleensa lähteiltään, kuten Telltalen henkilöstöltä, että studion noin 250 työntekijästä vain 25 on enää studiossa jäljellä.

Gamasutran ja USGamerin mukaan jäljelle jääneen tiimin tarkoituksena on viimeistellä ensi viikolla toisen neljästä episodistaan saava The Walking Dead: The Final Season. Muut sen julkistetut pelit aina The Wolf Among Us 2:ta ja Stranger Thingsia myöten ovat sivustojen tietojen mukaan sen sijaan peruttu. Selvyyttä studion tulevaisuudesta ei toistaiseksi ole, mutta se ei vaikuta erityisen lupaavalta.

Raportit irtisanomisista tulivat täytenä yllätyksenä. Vielä aiemmin perjantain aikana Telltale Gamesin sosiaalisen median tilit toimivat normaalisti ja yhtiö julkaisi jopa uuden The Walking Dead -trailerin aiemmin kuluvalla viikolla.

Telltale Games ei ole kommentoinut virallisesti tilaansa.

Täysin sulava Telltalen kulku ei ole kuitenkaan viime aikoina ollut. Vuosi sitten yhtiö irtisanoi 25 prosenttia työvoimastaan sen ryhdyttyä tekemään uudelleenjärjestelyjä uuden toimitusjohtajansa alaisuudessa. Kesällä vuorostaan studion perustajajäsen ja entinen toimitusjohtaja Kevin Bruner haastoi firman oikeuteen. Alkuvuodesta USGamer ja The Verge raportoivat yhtiön kärsineen ennen mittavia irtisanomisia heikosta johtajuudesta.

Telltale Games perustettiin vuonna 2004 entisten LucasArts.kehittäjien toimesta. Se erikoistuikin erityisesti seikkailupelien tekemiseen tehden jo ennen The Walking Deadia esimerkiksi Tales of Monkey Islandin ja pari kappaletta Sam & Max -seikkailuja. Se onkin ollut yksi ensimmäisiä episodipohjaisiin peleihin vahvasti luottaneita kehittäjiä.

Päivitys kello 1:00: Telltale Gamesin toimitusjohtaja Pete Hawley on antanut virallisen lausunnon vahvistaen irtisanomiset. Hawleyn mukaan kulunut vuosi on ollut rankka Telltalelle ja että siltä on loppunut aika uuden suunnan saavuttamiselle. Telltalen jäljelle jäävän henkilöstön tarkoituksena on ”täyttää yhtiön velvoitteet hallitukselle ja kumppaneille”. Tarkemmin se on kertomassa tuotteidensa tulevaisuudesta lähiviikkoina.

– Olemme julkaisseet eräitä parhaimmista töistämme tänä vuonna ja vastaanottaneet huiman määrän positiivista palautetta, mutta loppujen lopuksi se ei ole johtanyt myynteihin, Hawley kertoo.

Päivitys kello 2:35: Netflix on kommentoinut Telltalen tilannetta viihdelehti Varietylle toteamalla, että yhtiöiden yhteinen hanke luoda interaktiivinen Minecraft: Story Mode -televisiosarja on edelleen tekeillä. Interaktiivisia Stranger Things -kokemuksia varten se sen sijaan tutkailee parhaillaan uusia mahdollisuuksia.

USGamer-sivusto on sittemmin myös korjannut kuullensa, että Telltalen jämäryhmä on nimenomaan työskentelemässä Minecraftin parissa. The Walking Dead: The Final Season olisi sen sijaan sittenkin yksi perutuista peliprojekteista.

Lähde: USGamer, The Verge, Gamasutra

Lisää luettavaa