Mirage, Codename Jade ja Nexus VR – tältä näyttää Assassin’s Creedin lähitulevaisuus

Assassin's Creed Mirage, Assassin's Creed Codename Jade sekä Assassin's Creed Nexus VR näyttäytyivät Ubisoftin verkkolähetyksessä.

12.6.2023 18:37

Ubisoft on esitellyt hieman laajemmin kolmea tulevaa Assassin’s Creed -peliään juuri päättyneessä Ubisoft Forward -verkkolähetyksessään.

Syynäyksessä olivat Assassin’s Creed Miragen lisäksi Kiinaan sijoittuva mobiilipeli Assassin’s Creed Codename Jade sekä VR-seikkailu Assassin’s Creed Nexus VR. Lisää uutta kuvamateriaalia ja videokuvaa jokaisesta pelistä löytyy uutisen lopusta.

PS5:lle, PS4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle, Lunalle ja pc:lle lokakuussa saapuvasta Assassin’s Creed Miragesta nähtiin yhden tehtävän verran pelikuvaa, jossa sarjan perinteisemmille salamurha- ja parkour-juurille palaava pelimekaniikka pääsee oikeuksiinsa. Hahmojen ja kaupunkimaisemien ohella esimakua saadaan muun muassa työkaluista, kuten savupommeista ja puhallusnuolista.

Samalla nähdään assassiinihahmo Basimin luontaisempia erikoskykyjä, joihin lukeutuu salamannopea linkityshyökkäys, jolla voi kukistaa useamman erillään olevan viholliskohteen silmänräpäyksessä.

Assassin's Creed Mirage - Ubisoft Forward 2023

Android- ja iOS-mobiililaitteille saapuvasta avoimen maailman Assassin’s Creed Codename Jade -roolipelistä paljastettiin myös uutta materiaalia. Muinaiseen Kiinaan sijoittuvan pelin luvataan olevan täysiverinen Assassin’s Creed -kokemus, jonka pelialueeseen lukeutuu Qin-dynastian aikainen ensimmäinen yhtenäinen imperiumi. Kertoman mukaan se ulottuu pelissä aina Kiinan muurista aina pääkaupunki Xianyangiin asti.

Perinteistä toimintaa on yksinkertaistettu kosketusnäytölle sopivammaksi. minkä lisäksi aiemmin kattavaksi lupailtua hahmonluontia nähtiin astetta laajemmin. Pelillä ei ole vielä varsinaista julkaisupäivää, mutta suljetun betan vahvistettiin käynnistyvän kesän aikana. Mukaan voi ilmottautua pelin kotisivulla.

Assassin's Creed Codename Jade - Ubisoft Forward 2023

Meta Quest 2:lle vielä tänä vuonna saapuvasta Assassin’s Creed Nexus VR:stä vuorostaan saatiin sen sijaan ensimmäiset virallisemmat tiedot CGI-trailerin kera. Tiedot vahvistavat aiemmat raportit useammasta tutusta pelihahmosta ja aikakaudesta, sillä VR-laseilla päästään seikkailemaan renessanssiajan Italiaan Eziona, antiikin Kreikkaan Kassandrana sekä Amerikan vallankumoukseen Connorina.

Nexus VR:ssa kolutaan Venetsian, Ateenan ja Bostonin kaltaisia avoimiksi kuvailtuja alueita vapaasti juoksennellen ja kiipeillen. Taisteleminen ja salamurhaaminen tapahtuu vuorostaan käsienseurannalla, jolla hoituu aseiden käytön ohella niin suojautumiset kuin vastaiskutkin. Mukaan luvataan myös VR-herkkyydestä kärsiville lukuisia helpotuksia, kuten teleportaatiomaista liikkumista.

Assassin's Creed Nexus VR - Ubisoft Forward 2023

Assassin’s Creed Miragen, Assassin’s Creed Codename Jaden sekä Assassin’s Creed Nexus VR:n tuoreet trailerit voi katsastaa ohesta.

Lisää luettavaa