Minecraftin pelaaminen on luonnistumassa ensi viikosta alkaen vihdoin myös PlayStation Vitalla. Ruotsalaisen palikkapelin konsoliversioista vastuussa oleva 4J Studios on saanut pelin läpi Sonyn laaduntarkastuksesta ja julkaisee sen näin ollen käsikonsolille PlayStation Storen kautta lokakuun 15. päivä.

Toimivuudeltaan ja sisällöltään PlayStation Vita -versio tulee vastaamaan jo PlayStation 3:lla nähtyä Minecraftin versiota. Vitalla ja PlayStation 3:lla peli onkin rakennettu Cross-Buy-tuotteeksi, eli osti haltuunsa jomman kumman versioista tahansa, saa omakseen samalla veloituksetta myös versioista toisenkin.

Tallennusten siirtäminen Vita- ja PlayStation 3 -versioiden välillä on myös mahdollista.

Mikäli Minecraftista halajaa hyllyynsä asti fyysisen Vita-paketin, julkaistaan myös sellainen Euroopassa marraskuun 19. päivä. Fyysisille Minecraft-versioille vaikuttaisi olevan maailmalla kysyntää, sillä vasta viime viikolla kauppojen hyllyille marssi levymuodossa myös pelin PlayStation 4 -versio. Xbox Onelle pelin pitäisi olla saatavilla levyllä 18. lokakuuta alkaen.

Jo aiemmin Minecraftia on myyty sekä levyllä että digitaalisena niin Xbox 360:lle kuin myös PlayStation 3:llekin.

Minecraftin alustavalloitukset eivät myöskään ole päättymässä vielä Vitaan. Microsoft ja Mojang ovat lupailleet, että iOS:llä ja Androidilla jo pelattavissa ollut Minecraft: Pocket Edition julkaistaan vielä myös Windows-puhelimille. Tarkkaa julkaisuaikaa kyseiselle versioille ei vielä ole kuitenkaan annettu.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa