Minecraftin konsolimenestys jättää pc:tä varjoonsa

Minecraftin yhteismyyntien lähennellessä 54 miljoonaa ovat pelin konsoliversiot ottaneet niskaotteen pc-versiosta.

26.6.2014 18:49

Kultaa vuodesta toiseen ruotsalaiselle Mojangille kaivava Minecraft on myynyt pian reilut 54 miljoonaa kappaletta. Yhtiön data-analyysiekspertti Patrick Geuder on tiedottanut asiasta omalla Twitter-tilillään todeten samalla, että Minecraftin konsoliversioita on myyty nyt enemmän kuin pelin Windows- ja OS X-versioita yhteensä.

Yksinomaan jo Xbox 360:llä Minecraftin menestys on ollut huikeaa. Alkujaan vuonna 2012 julkaistu Xbox-versio saavutti kymmenen miljoonan myydyn kappaleen rajan viime joulukuussa. Konsolimyyntien puskemisessa on toki avustanut viimeaikoina hyvin myös pelin PlayStation 3 -versio, joka rikkoi miljoonan latauksen rajan heti ensimmäisen myyntikuukautensa aikana joulu-tammikuussa.

Mahdollisesti Minecraftin konsolimenestys ei ole vielä myöskään edes hiipumassa. Elokuussa peli saapuu sekä Xbox Onelle, PlayStation 4:lle että PlayStation Vitalle. Uuden sukupolven versiot ovat myös kepeästi paranneltuja kokonaisuuksia vanhempien konsoleiden tuotoksiin nähden, kiitos esimerkiksi suurempien maailmojen.

Parhaillaan Minecraftin myynti pc-puolella liikkuu 15,8 miljoonan tienoilla. Mobiililaitteilla Minecraftia on myyty reilut 20 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Patrick Geuder (Twitter)

Lisää luettavaa