Minecraft muuttaa uuden sukupolven konsoleille elokuussa – tätä on luvassa

Mojang vahvistaa, että Minecraftin konsolivalloitus jatkuu elokuussa. Samalla julki on tullut yksityiskohtia siitä, mitä versioilta voidaankaan odottaa.

22.5.2014 17:25

Minecraftin matka PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle on saavuttamassa päätöksensä tänä kesänä. Mojang ja konsoliversioiden työstöstä vastaava 4J Studios ovat saaneet annettua palikkapelin tuoreille versioille nyt julkaisuikkunan, joka osuu tulevan elokuun kohdalle.

Saapuessa kumpainenkin uuden sukupolven versio Minecraftista kustantaa uutena ostettuna noin 20 euroa ja ne on saapuessaan päivitetty samaan versioon kuin mitä PS3- ja Xbox 360 -versio hyödyntävät kyseisellä hetkellä. Merkittävänä uutuutena luvassa on kuitenkin myös, että uudet versiot tukevat aiempiin konsoliversioihin nähden suurempia pelimaailmoja ja tietysti myös piirtoetäisyys on parempi.

Mikäli Minecraftin omistaa jo Xbox 360:lle tai PlayStation 3:lle digitaalisena, voi pelin päivittää uuteen sukupolveen noin viidellä eurolla. Xbox 360:n Minecraftin päivittäminen Xbox One -versioon onnistuu myös, mikä hallusta löytyy pelin levyllinen versio ja sillä on pelannut netissä ainakin kertaalleen. PlayStation 3:lla sen sijaan Mojang ja 4J tutkivat vielä Sonyn kanssa, onnistuu levyversion päivittäminen PlayStation 4 -versioon jollain tapaa.

Vanhemmissa versioissa luomansa maailmat voi halutessaan siirtää uuteen versioon suuremmassa muodossa, mutta toisinpäin moinen ei kuitenkaan ole mahdollista. Vanhemman konsoliversion omistajat eivät myöskään voi pelata yhdessä uusilla versioilla pelaavien pelaajien kanssa.

Pääosa vanhoihin versioihin ostetuista lisäsisältöasusteista on tuettu myös uusilla alustoilla.

Myös Minecraftin Vita-versio on edelleen tulossa ja se näillä näkymin julkaistaan myös elokuussa. Versio vastaa hyvinkin paljon PlayStation 3:lla nähtyä vastinetta, ja sen voikin saada ilmaiseksi, mikäli PS3-versio löytyy jo digitaalisesti ostettuna. Vita-versio tukee kaikkia lisäsisältöasusteita, joita on myyty jo PlayStation 3 -versioon.

Lähde: Mojang

Lisää luettavaa