Minecraft Earth saapuu tiensä päähän

Pokémon GOn innoittama mobiiliteos joutui koronapandemian jyräämäksi.

5.1.2021 18:16

Mobiililaitteiden oma uniikki Minecraft-kokemus Minecraft Earth saapuu tiensä päähän. Mojang on ilmoittanut, että koronapandemian johdosta se on päättänyt lopettaa pelin kehittämisen ja sulkevansa näin sen palvelimet kesäkuun 30. päivä.

Minecraft Earth suunniteltuun vapaan liikkumiseen ja yhteistyöpelaamisen varaan, joiden harrastaminen on ollut lähes mahdotonta nykyisessä maailmanlaajuisessa tilanteessa. Tästä johtuen olemme tehneet vaikean päätöksen uudelleensijoittaa Minecraft-yhteisölle arvoa tarjoavat resurssimme ja lopettaa Minecraft Earthin tukemisen kesäkuussa 2021, Mojang ilmoittaa.

Minecraft Earth on vahvasti Pokémon GOn innoittama lisättyä todellisuutta hyödyntävä pelikokemus, jossa siis Minecraft-aiheisia rakenteluseikkailuja päästiin kokemaan oikeassa maailmassa. Peli sai tänään tiistaina vielä viimeisen päivityksen, joka ujutti siihen mukaan viimeiset valmiiksi saadut ominaisuudet ja muovasi pelin mikromaksupuolta uusiksi. Peliin ei voi siis enää laittaa rahaa ja monia pelaamiskokemusta helpottavia toimintoja on nopeutettu.

Sulkeutumisen jälkeen Minecraft Earth ei ole enää ollenkaan ladattavissa tai pelattavissa.

Minecraft Earthissa käyttämättä jäävä maksettu ruby-valuutta vaihtuu sulkeutumisen myötä Minecoin-valuutaksi. Sillä hankkia voi esimerkiksi asuja ja tekstuureita varsinaiseen Minecraft-pääpeliin.

Lähde: Minecraft

Lisää luettavaa