Miltä näyttää Master Chief naisena? Suunnittelijat uudelleenloivat pelien päähenkilöt

Call of Dutyn, GTA V:n, FIFA:n, Halon, Assassin's Creedin, Gears of Warin ja Cyberpunkin päähenkilöt saivat uudelleenkuvituksen.

30.6.2021 08:57

Pelisivusto DiamondLobby uudelleenloi Call of Dutyn, GTA V:n, FIFA:n, Halon, Assassin’s Creedin, Gears of Warin ja Cyberpunkin päähenkilöt esitelläkseen, miltä he voisivat näyttää, jos he olisivatkin naisia.

Luotujen mallien takana on DiamondLobbyn idea edistää pelien monimuotoisuutta. Statistan tilastojen mukaan vuonna 2020 23 prosenttia pelien päähenkilöistä oli miehiä ja 18 prosenttia naisia. Loppujen sukupuoli oli monitulkintainen tai ei-binäärinen, tai pelissä oli useita päähenkilöitä, jotka olivat eri sukupuolta.

Yhdessä kanadalaisen taiteilijan Hossein Kalantarin kanssa tehdyt naismallit haluttiin myös esittää vähemmän seksuaalisessa valossa ja tasa-arvoisina mieshahmojen kanssa. Tästä parhaaksi esimerkiksi nousi Madam Chief.

Master Chief, Madam Chief

– Vaikka pelien mieshahmot voivat usein näyttää karkeilta ja karuilta, naishahmoja käytetään lähes yksinomaan silmäkarkkina miellyttämään pääasiassa miesyleisöä, projektin ideoija Brittney Lin sanoo.

Lin kertoo kaikkien hahmojen muotoutuneen juuri sellaisiksi kuin he toivoivat: Kalantarin taiteesta syntyi ”vahvoja kuvia, jotka voimaannuttavat naisia ja saavat pelin näyttämään siltä, että se on yhtä hyvä kuin alkuperäinen, ellei parempi”.

– Joskin tämä sisältö on suhteellisen kevyttä ja helppo sulattaa, se korostaa myös pelaamiseen (ja tekniikkaan yleisesti) liittyviä syvään juurtuneita ongelmia ja pyrkii kannustamaan suurempaan monimuotoisuuteen sekä suoraan että alitajuisesti alan edetessä tulevaisuudessa, DiamondLobbyn perustaja Luke Roberts pohtii.

Gears of War, Assassin's Creed, Cyberpunk

Lähde: DiamondLobby

Lisää luettavaa