Miljoonia katselukertoja kerännyt Twitch Plays Pokémon -ilmiö selätti peliklassikon

Internetsensaatioksi muodostunut Twitch Plays Pokémon -yhteisö on onnistunut läpäisemään Pokémon Red -pelin. Kaikkiaan tempaus keräsi katsomiskertoja lähes 36 miljoonaa.

1.3.2014 17:20

Helmikuun alussa startannut Twitch Plays Pokémon -tempaus on saavuttanut kenties merkittävimmän rajapyykkinsä toistaiseksi. Pyörittyään yhtäjaksoisesti 16 päivää ja lähes kahdeksan tuntia, on klassinen Pokémon Red -peli saatu nyt lauantaina läpäistyksi tuhansien ja taas tuhansien ihmisten yhteistyön tuloksena.

Twitch Plays Pokémon on toiminut osana suosittua pelistriimauspalvelu Twitchia, jossa eräs käyttäjä keksi luoda kanavan, jossa silkan live-pelikuvan katsomisen sijaan katsojat pääsivätkin pelaamaan videolla näkyvää peliä itse. Vuorovaikutus tapahtui Twitchin omalla chat-keskustelujärjerstelmällä, johon kirjoittamalla yksinkertaisia komentoja, kuten up, down, start ja b, pystyivät katsojat antamaan komentoja, jotka peli tulkitsi näppäinpainelluksiksi.

Ajan myötä komennoiksi saatiin myös sanat ”anarchy” ja democracy”, joilla yleisö pystyi määrittelemään, miten peli tulkitsi pelaajien käskyjä.

Tempaus keräsi katsontakertoja koko Pokémon Redin läpipeluun aikana yhteensä lähes 36 miljoonaa. Yhtäjaksoisesti pelaajia pelillä oli lähes aina kymmeniätuhansia, minkä myötä pelaaminen itsessään oli usein myös hidasta ja kaoottista. Tempaus poikikin kaikessa outoudessaan useita nettimeemejä sekä tietenkin erilaisia klooneja.

Myös Twitchin ylläpitäjät saivat huomata Pokémon-peluun voiman. Kiivaat chat-keskustelut laittoivat esimerkiksi palvelun keskustelutoiminnot koville. Twitchilla pohditaankin nyt innoissaan, mitä muita luovia mahdollisuuksia palvelulla voisikaan vielä olla.

Vaikka kirjoitushetkellä Twitch Plays Pokémon -kanavalla ei ole pelattavissa minkäänlaista peliä, on uudenlaisen koitoksen määrä alkaa jo vajaan vuorokauden sisällä. 

Ohessa video viimeisistä taisteluista.

Lähde: Twitch Plays Pokémon, Polygon, MCV


Lue myös: Tuhansien pelaajien yhteis-Pokémon on yhtä julman kaunista kaaosta

Lisää luettavaa