Miljoonat taipuvat edelleen vauhdilla Pokémonien valtaan

Yli 15 vuoden uran jälkeen uudet Pokémon-pelit käyvät edelleen vauhdilla kaupaksi.

7.4.2014 18:45

Pokémon X:n ja Y:n paikkaa 3DS:n nopeimmin myydyimpinä peleinä ei käy oikein enää kiistäminen. Pokémon Companyn maanantaina jakaman tiedotteen mukaan rooliseikkailuja on myyty nyt yhteensä lähemmäs 12 miljoonaa kappaletta.

Sekä X että Y saatiin molemmat kauppoihin viime lokakuussa ja ne myivät heti kahden ensimmäisen päivänsä aikana yhteensä jo noin neljä miljoonaa kappaletta. Julkaisu oli huomattava Pokémon-peleillekin, joskin tämä oli ensimmäinen kerta, kun uudet suuremmat taskuhirviöseikkailut saapuivat samanaikaisesti useampaankin maailman eri kolkkaan.

Kaiken kaikkiaan Nintendo kertoo myyneensä Pokémon-aiheisia pelejä nyt 245 miljoonaa kappaletta. Siinä sivussa Pokémon Company on lisäksi toimittanut maailmaan yli 20 miljardia Pokémon-keräilykorttipelin korttia ja lisenssoinut Pokémon-televisiosarjan yli 160 maahan. Uusi elokuva Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction tekee myös kovaa vauhtia tuloaan nostaen kokopitkien Pokémon-elokuvien määrän jo lähes kahteenkymmeneen.

Taskuhirviöiden monet aluevaltaukset myös jatkuvat edelleen. Kuluvan vuoden kesällä järjestettävien jalkapallon MM-kilpailujen yhteydessä Pikachu ja kumppanit toimivat Japanin jalkapallojoukkueen eräänlaisina maskotteina.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa