Miksi tyytyä vain kirjoittamiseen? Kehittäjä loi oman fonttinsa, joka on pelattava Pokémon-parodia

Fontemonia voi pelata niin selaimella kuin asentaa fonttitiedostona omalle koneelleen.

20.3.2021 16:11

Fontit ovat tuttua kauraa kaikille, jotka ovat koskaan kirjoittaneet mitään tietokoneilla, mutta se ei tarkoita, etteikö niillä voitaisi tehdä jotain muutakin. Tästä on antanut hauskan osoituksen tällä viikolla kehittäjä Michael Mulet, joka on julkaissut Pokémon-tribuuttipelin muotoon rakennetun Fontemon-fontin.

OpenType-fonttistandardiin pohjautuva Fontemon fonttitiedostona omalle koneelle ladattavissa oleva peli, jota pelataan näppäimistöä takomalla. Kirjaimen painaminen edistää peliä aina yhden freimin eli ruudun verran ja aina silloin tällöin pelatessa voi tehdä valinnan tiettyä kirjainta painamalla. Mikäli pelaaja sattuu kuolemaan, onnistuu takaisin kelaaminen palaaminen ihan vain askelpalautinta naputtelemalla.

Yksityiskohtaisen selostuksen Fontemonin teknisestä toiminnasta voi lukea GitHubin puolelta. Käytännössä pelin toiminta perustuu siihen, kuinka fonteissa näppäimistön painamisesta tulostettavien glyyfien ei tarvitse olla kirjaimia, vaan niillä voidaan tuottaa myös kuvia ja kuvasarjoja.

Kaiken kaikkiaan Fontemonin kerrotaan koostuvan 4696 yksittäisestä ruudusta, 43 valinnasta ja 1085 sanasta.

Fontemon on ladattavissa lähdelinkistä löytyvältä CodeRelay-sivustolta, jossa sitä voi pelata helpoiten myös suoraan nettiselaimella. Näin suomalaisittain huomioida kannattaa, että englanninkielisenä teoksena peli ei ole ääkkösten suurin ystävä, joten aivan summittaisesti näppäimistöä ei kannata takoa.

Lähde: CodeRelay

Lisää luettavaa