Miehen epäillään myyneen laittomia pokémoneja

NHK:n mukaan miehen epäillään pyytäneen yksittäisistä pokémoneista jopa 13 000 jeniä eli noin 79 euroa kappaleelta.

15.4.2024 19:40

Poliisi on pidättänyt Japanissa 36-vuotiaan miehen, jonka epäillään myyneen verkosta ladatulla työkalulla tehtailemiaan pokémoneja, maan yleisradioyhtiö NHK kertoo.

NHK:n mukaan poliisi epäilee miehen ladanneen internetistä ilmaiseksi saatavilla olevan työkalun ja murtaneen sen avulla Pokémon Violet -pelin. Miehen epäillään muokanneen työkalulla pokémonien kykyjä tehdäkseen niistä houkuttelevampia asiakkaille.

Hänen epäillään luoneen myös ”eri värisiä” pokémoneja, joilla viitataan mahdollisesti shiny-pokémoneihin, jotka eroavat väritykseltään kunkin pokémon-lajin normaaleista yksilöistä. Niiden kohtaaminen pelissä on tavallisesti pelatessa hyvin harvinaista.

Pidätetyn miehen epäillään pyytäneen yksittäisistä digitaalisista olennoista jopa 13 000 jeniä eli noin 79 euroa kappaleelta mutta mainostaneen verkossa myös edullisempia pakettitarjouksia. NHK kertoo, että poliisin mukaan tutkinta on vielä kesken, mutta tällä hetkellä miehen epäillään tienanneen toiminnallaan miljoonia jenejä. 1 000 000 jeniä on noin 6 100 euroa.

Miehen epäillään rikkoneen teollaan lakia epäreilun kilpailun ehkäisemisestä liiketoiminnassa. Poliisin mukaan Kioton lähellä sijaitsevassa Ujin kaupungissa asuva epäilty on tunnustanut tekonsa ja kertonut motiivikseen tarvinneensa rahaa elämiseen. Epäilyllä kerrotaan olevan myös työpaikka.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Japanin poliisi on kiinnostunut pokémon-tehtailusta. Ainakin vuonna 2021 uutisoitiin vastaavasta tapauksesta. NHK:n mukaan maassa laiton pelejä murtamalla tehtaillun digitaalisen tavaran myynti rehottaa ympäri internetiä.

Lähde: NHK

Lisää luettavaa