Microsoftista Minecraftin uusi omistaja – ”Kyse ei ole rahasta vaan mielenterveydestäni”

Microsoft on vahvistanut hankkineensa Minecraft-kehittäjä Mojangin talliinsa. Samalla studion perustajat ovat kuitenkin ilmoittaneet lähtevänsä omille poluilleen.

15.9.2014 15:57

Microsoft on vahvistanut ostavansa ruotsalaisen pelinkehitysstudio Mojangin. Kaupan hinnaksi on varmistettu 2,5 miljardia dollaria eli hieman vajaat 2 miljardia euroa.

Kaupan myötä Mojang siirtyy osaksi Microsoft Studios -kehittäjäperhettä ja samalla peli-ilmiö Minecraftista tulee Microsoftin omistama tuote. Jo nyt Microsoft on kuitenkin jo ehtinyt vahvistamaan, ettei se ole aikeissa tappaa esimerkiksi Minecraftin PlayStation-versioita, vaan niiden myynti ja kehitys on edelleen jatkumassa.

– Maailmassa on vain kourallisen verran potentiaalisia ostajia, joilla on resursseja kasvattaa Minecraftia sen ansaitsemassa mittakaavassa. Olemme tehneet läheistä yhteistyötä Microsoftin kanssa vuodesta 2012 asti ja olemme olleet vakuuttuneita heidän osoittamastaan jatkuvasta omistautumisesta peliimme ja sen kehitykseen. Olemme varmoja, että Minecraft jatkaa kasvamista mahtavalla tavalla, Mojang kommentoi kauppoja kotisivuillaan.

Tiedossa ei tällä hetkellä ole, mitä kaupat tarkoittavat vielä beetavaiheessa olevan Scrolls-pelin kehitykselle.

Kauppojen myötä Mojangin perustajat Markus ”Notch” Persson, Carl Manneh ja Jakob Porsér ovat jättämässä studion. Omassa henkilökohtaisessa blogiviestissään Notch kertoo, kuinka Minecraft yhteisöineen on kasvanut suuremmaksi kuin mitä hän odotti, mikä on samalla ajanut hänet erikoiseen asemaan pelialalla.

– Minusta on tullut symboli. En halua kuitenkaan olla sitä. En halua olla vastuussa jostain suuresta, jota en ymmärrä ja jonka parissa en halua työskennellä ja joka jahtaa minua koko ajan. En ole yrittäjä. En ole toimitusjohtaja. Olen nörtti tietokoneohjelmoija, joka tykkää jakaa mielipiteitään Twitterissä, Notch kirjoittaa.

Notch tunnetaan Minecraftin luojana, mutta hän ei ole ollut varsinaisesti pelin kehityksessä enää mukana sitten vuoden 2011. Mojangissa hän pysyi lähinnä, koska hänen katsottiin olleen tärkeä osa yhtiön kulttuuria. Notch yritti kyllä vielä pari vuotta takaperin kehittää uutta kunnianhimoista avaruusseikkailupeliä nimeltä 0x10c, mutta totesi lopulta saavansa enemmän irti pienemmistä peliprojekteista. Hän onkin aikeissa jatkaa elämäänsä pienten pelikokeilujen parissa.

– Jos joskus vahingossa satun tekemään jotain, joka näyttäisi keräävän vetovoimaa, hylkään sen todennäköisesti samantien, Notch jatkaa.

– Tässä ei ole kyse rahasta, vaan mielenterveydestäni.

Lähde: Microsoft, Mojang, Notch.net

Lisää luettavaa