Microsoftin omat pelistudiot aikovat tukea vahvasti yhtiön uutta SmartGlass-sovellusta. Microsoft Studios -pomo Phil Spencerin mukaan ohjelmistoa aiotaan käyttää hyväksi kaikissa yhtiön peleissä, jotka saapuvat sen syksyllä koittavan julkaisun jälkeen.

Xbox SmartGlass julkistettiin E3-pelimessuilla osana Microsoftin lehdistötilaisuutta. Se tuo Xbox 360:lle kyvyn kommunikoida mobiililaitteiden kanssa tuoden näin esimerkiksi yhden lisäruudun sekä uuden kontrollointivälineen Xboxin viihdekäyttöä monipuolistamaan.

Spenceriä innostaa muun muassa sovelluksen kyky näyttää pelattavista peleistä lisätietoja mobiililaitteiden näytöillä pelaamisen ohessa. Miehen mukaan myös erilaisia pelitilanteita voitaisiin tehdä toimiviksi kännyköillä ja tableteilla silloinkin, kun pelaaja ei ole television äärellä. Tätä ollaankin ilmeisestikin jo tekemässä ilmaispeli Ascend: New Godsin kanssa.

SmartGlassia on tarkoitus tukea Windows-laitteiden ohella niin iOS- kuin myös Android-laitteitakin. Ohessa kaksi videota, jotka esittelevät hieman sovelluksen ominaisuuksia.

Linkki yleiseen SmartGlass-traileriin

Linkki Halo 4 -traileriin

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa