Microsoftin Activision Blizzard -kauppa on vastatuulessa – Yhdysvaltain kilpailuviranomainen pyrkii estämään kaupan oikeusteitse

Microsoft aikoo puolustaa kauppasuunnitelmiaan oikeudessa.

9.12.2022 16:31

Microsoftin suunnitelma Activision Blizzard -peliyhtiön hankkimiseksi on saanut merkittävän takaiskun.

Tammikuussa paljastettu suunnitelma on ollut kansainvälisesti kilpailuviranomaisten syynissä vuoden loppupuoliskolla. Nyt Yhdysvaltain kauppakomissio FTC on ilmoittanut pyrkivänsä estämään kaupan oikeusteitse.

Aikaisemmin julki tulleiden tietojen mukaisesti FTC uskoo 69 miljardin dollarin kaupan tarjoavan Microsoftille mahdollisuuden rajoittaa kilpailijoidensa toimintaa pelimarkkinoilla. Mikäli kauppa vietäisiin onnistuneesti maaliin, pystyisi Microsoft FTC:n mukaan ohjaamaan kuluttajia entistä vahvemmin kilpailijoiden alustoilta Game Pass -tilauspalveluunsa heikentämällä pelien saatavuutta ja laatua kilpailijoiden alustoilla.

Microsoftin Brad Smith kommentoi FTC:n ilmoitusta toteamalla yhtiön uskovan edelleen kaupan olevan eduksi sekä pelaajille että pelien kehittäjille. Vaikka Smithin mukaan Microsoft pyrki alusta saakka ottamaan huomioon kilpailijoiden huolet kauppaan liittyen, on se myös valmis puolustamaan kauppasuunnitelmiaan myös oikeudessa.

Huolien lievittämiseksi Microsoft on tällä viikolla kertonut tehneensä kymmenen vuoden sitoumuksen Call of Duty -pelisarjan tuomisesta Nintendon alustoille. Yhtiö on kertonut tarjonneensa vastaavaa sopimusta myös Sonylle, joka on tuonut huoliaan kauppaan liittyen julkisuuteen vuoden mittaan. Ainakaan toistaiseksi Microsoftin toimet eivät näytä täysin vakuuttaneen kilpailuviranomaisia.

Lähde: FTC

Lisää luettavaa