Microsoftilta jääkylmä yllätys: uusi Fable-peli peruttiin ja kehittäjää uhkaa lakkautus

Fable- ja Black & White -peleistä tuttu Lionhead Studios on lakkautusuhan alla. Samalla Fable Legends -peli on peruttu ja tanskalaisstudio Press Play suljetaan.

7.3.2016 19:37

Xbox Onelle ja Windows 10 -koneille työn alla olleen ilmaisverkkopeli Fable Legendsin kehitystyö on lopetettu. Microsoft ilmoitti asiasta yllättäen maanantaina kertoen samalla, että se suunnittelee sulkevansa myös Fable-sarjan kehityksestä vastanneen brittistudio Lionhead Studiosin.

Lionhead Studios olisi täyttämässä tänä vuonna peräti 20 vuotta. Fable-sarjan ohella studio toi maailmaan aikoinaan myös Black & White -jumalpelisarjan, jota oli mukana luomassa muun muassa kehittäjälegenda Peter Molyneux.

Fable Legends paljastettiin alunperin jo lähemmäs kolme vuotta sitten. Peli ehti edetä suljettuun beetatestivaiheeseen, joka päättyy virallisesti huhtikuun puolessa välissä.

Samalla Microsoft on kertonut, että sen omistama tanskalaisstudio Press Play on nyt myös sulkeutumassa. Studio tunnettiin muun muassa peleistä kuten Max: The Curse of Brotherhood ja Kalimba. Viime aikoina se kehitteli myös Project Knoxvilleksi kutsuttua peliä, jota se päätyi työstämään aikoinaan faneilla teetetyn äänestyksen kautta.

Microsoftin mukaan se ei ole tehnyt perusmis- ja sulkemispäätöksiään kevyesti ja etteivät ne heijasta yhtiön näkemystä Lionheadin ja Press Playn tiimien työuutteruudesta. Lähinnä päätökset johtuivat kylmistä bisnessyistä Microsoftin keskittäessä ”investointejaan ja kehitystyötään peleihin ja sarjoihin, joista fanit ovat eniten innoissaan”.

Microsoft muistuttaa, ettei se tapahtuman myötä ole tyystin etäyttämässä itseään eurooppalaisesta pelinkehitysmaailmasta. Vielä ennen kesää se on tuomassa kauppoihin esimerkiksi suomalaisen Quantum Breakin, minkä lisäksi brittistudio Rare työstää edelleen merirosvopeli Sea of Thievesia.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa