Microsoft valmistautuu rankaisemaan toistuvia Xbox One -häiriköitä

Xbox Onella käytössä oleva mainejärjestelmä ei pian enää vain luokittele pelaajia heille annetun käyttäjäpalautteen mukaan. Toistuvasta huonosta käytöksestä voi pian tulla järjestelmän kautta myös varoituksia ja rangaistuksia.

26.3.2014 19:53

Microsoftin Xbox Onella hyödyntämä mainejärjestelmä on ottamassa harppauksen eteenpäin lähiviikkojen aikana. Aiemmin järjestelmä on pitänyt vain silmällä, millaista palautetta käyttäjät ovat saaneet muilta pelaajilta ja luokitellut nämä sitten joko hyvä- tai huonokäytöksisiksi henkilöiksi, mutta jatkossa heikolla käytöksellä pitäisi alkaa olla myös seurauksia.

Xbox Onen mainejärjestelmä käyttää pelaajista käytännössä kolmea käytösluokitusta (kts. kuva). Microsoftin mukaan valtaosa pelaajista kantaa hyvää luokitusta, mutta mikäli joillakin se onnistuu putoamaan keskitasolle, alkaa Microsoft lähettää käyttäjälle ilmoituksia, joissa tätä kehoitetaan katsomaan käytöksensä perään.

Mikäli huonon palautteen saaminen vielä tästäkin kuitenkin jatkuu ja pelaajan maine putoaa kolmannelle tasolle, on Microsoft valmis jopa eväämään kyseisiltä käyttäjiltä pääsyjä erilaisiin ominaisuuksiin. Poistoon voi lähteä esimerkiksi mahdollisuus tehdä omia Twitch-lähetyksiä pelaamisestaan. Nettipeleissä nettimatsien löytyminen saattaa samalla muodostua hankalammaksi, sillä pelit voivat hakea käyttäjälle juuri tälle sopivaksi katsottua seuraa.

Microsoft lupaa, että mainejärjestelmässä on pyritty huomioimaan mahdollisuudet, joissa pelaajat antavat toisilleen kiusamielessä huonoa palautetta. Näin ollen esimerkiksi muutaman viikon pelihistorian perusteella järjestelmä ei lähde rankaisemaan ketään.

Jossain vaiheessa hyvästä käytöksestä on myös määrä jaella jonkinlaisia palkintoja.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa