Microsoft on avannut tulevaisuudensuunnitelmiaan Bethesda-kaupan vahvistumisen myötä.

Eilen järjestetyssä tilaisuudessa esiintynyt Xbox-johtaja Phil Spencer kertoi Microsoftin yksinoikeussuunnitelmista Bethesda-pelien varalle. Spencer kertoi yhtiön pitävän kiinni Bethesdan olemassaolevista sitoumuksista, joihin kuuluu esimerkiksi Deathloopin ja GhostWire: Tokyon tuominen rajoitettuna yksinoikeusjulkaisuna PS5:lle.

– En voi sanoa, että jokainen peli on yksinoikeuspeli, koska tiedämme ettei se ole totta. On olemassa sopimukseen perustuvia sitoumuksia, joita aiomme noudattaa. Meillä on pelejä, jotka ovat saatavilla muilla alustoilla, ja aiomme tukea pelejä niillä alustoille, Spencer kommentoi Bethesda-pelien tulevaisuutta.

Spencerin antoi kuitenkin ymmärtää, että tulevaisuudessa Bethesda-pelejä ei todennäköisesti nähdä alustoilla, joilta ei löydy Game Passia. Xboxin ja pc:n ohella tämä voi tarkoittaa tulevaisuudessa isoa joukkoa laitteita, joílta Game Passia voi pelata pilvestä suoratoistettuna.

– Jos olet Xbox-käyttäjä, haluan sinun tietävän, että tässä on kyse mahtavien yksinoikeuspelien julkaisemisesta alustoille, joilla Game Pass on saatavilla.

Bethesda-kauppa poikii jo tänään reilusti pelattavaa Game Pass -tilaajille, sillä palvelun Bethesda-pelien määrä kasvaa yhteensä 20 peliin. Microsoft on lisäksi kertonut paljastavansa lisätietoja Bethesdan tulevista peleistä kesällä järjestettävässä esittelytilaisuudessa. 

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa