Microsoft suunnittelee mainoksia Game Passiin

Microsoft tutkii pelaajien kiinnostusta mainosrahoitteiseen tilauspalveluun.

19.12.2022 15:01

Xbox Game Passin saattaa saada jatkossa käyttöönsä edullisemmalla hinnalla, jos on valmis katsomaan mainoksia.

Microsoftin kerrotaan selvittäneen lähettämässään käyttäjäkyselyssä pelaajien kiinnostusta uudenlaiseen Game Pass -tilausmalliin. Hypoteettisena esitetty vaihtoehto tarjoaisi palaajille tilaisuuden pelata Xbox-pelejä nykyistä edullisemmalla hinnalla.

Verkossa jaetun kyselyn perusteella Microsoft harkitsee Game Passista versiota, joka tarjoaa nykyistä rajallisemman pelivalikoiman kolmen euron kuukausimaksua vastaan. Tilaus ei sisältäisi tavallisen Game Pass -tilauksen tapaan uusimpia Xbox-pelejä, vaan pelit tulisivat saataville puoli vuotta julkaisun jälkeen. Palvelusta puuttuisivat myös muiden julkaisijoiden pelit, eikä tilaukseen kuuluisi myöskään EA Playn pelivalikoimaa. Lisäksi pelaaminen edellyttäisi mainosten katsomista ennen pelin aloittamista.

Microsoft ei ole vahvistanut kyselyn todenperäisyyttä. Tällä hetkellä Xbox Game Pass on saatavilla 13 euron kuukausihintaan pc-, konsoli- ja suoratoistopelit sisältävänä Ultimate-versiona. Palvelun voi myös tilata erikseen pc:lle tai konsoleille 10 euron hintaan.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa