Microsoft, Sony ja Nintendo lyövät hynttyyt yhteen turvallisen pelaamisen puolesta

Laitevalmistajat kokevat pystyvänsä yhdessä parempien turva-askelten tekemiseen.

14.12.2020 20:32

Pelikonsolivalmistajat Microsoft, Nintendo ja Sony ovat julkistaneet yhteisen sitoutumuksen pelaamisen turvallisuuden varmistamisen puolesta.

Kukin yhtiöistä julkaisi maanantaina omien tiedotuskanaviensa kautta lausunnon, jossa pelijätit ovat yhteistuumin lupautuneet varmistamaan, että pelaaminen on tarkoitettu kaikille ja että sen pitäisi olla näin myös turvallista puuhaa jokaiselle. Ilmoituksessa todetaan, että vaikka pelialalla on jo pitkän historia erilaisten turva-askelten ottamisessa, ei kukaan tule yksinään ratkaisemaan pelaajien turvallisuuteen liittyviä haasteita.

– Uskomme pelaamisen olevan kaiken ikäisille aina nuorimpia ja herkempiä pelaajia myöten. Teknologia mahdollistaa kiinnostavia viihdekokemuksia ja haluamme varmistaa, että nuo kyseiset kokemukset – erityisesti sellaiset, jotka pitävät sisällään vuorovaikutusta muiden kanssa – ovat posiitivisia ja kunnioittavia. Kaikki pelaajat ansaitsevat fantastisten sosiaalisen pelaamiskokemuksen sellaisissa puitteissa, joissa kunnioitus ja turvallisuus ovat yhdenmukaisia, pelijätit kertovat.

Yhtiöiden mukaan hanke perustuu kolmen pääperiaatteen varaan. Nämä ovat laitevalmistajien oma vastuu tarjota turvallinen alusta kaikille pelaajille, yhteistyön tekeminen alan edustajien, lainsäätäjien, säätelyviranomaisten ja pelaajayhteisöjen kanssa sekä pelaajien ja vanhempien valjastamisen mahdollisuuksilla säätää sekä hallita pelikokemuksia. Tärkeänä nähdään siis esimerkiksi hyödyllisten ja helppokäyttöisten turvallisuusominaisuuksien tarjoamista ja esiin tuomista, pelien ikärajojen sopivuuden varmistamista ja yhteisen tutkimustyön tekemistä.

Lähde: Microsoft, Sony, Nintendo

Lisää luettavaa