Microsoft pudottaa Kinectin uusista Xbox One -myyntipaketeista

Microsoft tuo viimein myyntiin Xbox One -paketin, jossa Kinectista ei ole tietoakaan.

14.5.2014 00:58

Microsoft on pienentämässä entisestään Kinectin roolia Xbox Onella. Yhtiö on julkistanut nyt kokonaan uuden Xbox One -myyntipaketin, jossa konsolin kylkiäisenä ei enää tulla näkemään liikkeentunnistuskameraa.

Uusi paketti nähdään ensimmäisillä markkina-alueilla kesäkuun 9. päivä ja sen suositushinta on Yhdysvalloissa 399 dollaria. Kinect-kadon myötä hintalapusta raapaistaan siis kokonaiset sata dollaria pois normaaleihin Xbox One -paketteihin nähden.

Mikäli Kinectia alkaa kaivata myöhemmin, voi sellaisen jatkossa toki ostaa aina erikseen. Kinectilla varustettujen Xbox One -pakettien ei myöskään pitäisi kadota kaupoista.

Tiedossa ei vielä ole, nähdäänkö uutta kameratonta pakettia Suomessa, kun Xbox One täällä syyskuussa virallisesti julkaistaan. Kinect-kameran kanssa konsolin suositushinta maassa on ollut 520 euroa.

Microsoft on kulkenut varsin kiemuraisen matkan Kinectin kanssa. Kun Xbox One alkujaan julkistettiin, oli Kinect välttämätön varuste, joka täytyi olla jopa kytkettynä Xbox Oneen, jotta konsolia olisi voinut käyttää. Tähän saatiin muutos kuitenkin käyttäjäpalautteen myötä viime kesänä.

Erityisesti Kinectia on käytetty Xbox Onella tähän asti äänikomentojen antamiseen, minkä ohella se on ollut kätevä väline esimerkiksi Skypen ja Twitchin käyttöön. Jatkossa on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten Kinectin rooli tulee kehittymään konsolilla, kun Microsoft tietää, etteivät kaikki Xbox One -pelaajat enää välttämättä liikkeentunnistuskameraa omista.

Microsoftilla toki vielä vakuutellaan, että Kinect on edelleen tärkeä osa sen visiota.

Päivitys kello 19.35: Suomen Microsoftin edustaja Jarno Kallunki-Mättö on vahvistanut, että Kinect-vapaa Xbox One -paketti saadaan myös Suomeen.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa