Microsoft on kertonut yllättävän avoimesti synkeistä tulevaisuudennäkymistään pilvipelaamisen varalle.

Yhtiö on kommentoinut pilvipalvelusta suoratoistettavien pelien näkymistä osana Yhdistyneiden Kuningaskuntien markkinavalvojien tutkintaa Microsoftin suunnittelemasta Activision Blizzard -kaupasta.

Microsoftin mukaan pilvipelaaminen on vielä uutta ja kypsymätöntä teknologiaa, jolla on edessään merkittäviä haasteita. Yhtiö kertoo myös, ettei se usko kuluttajien siirtyvän nopeasti pilvipelaamiseen, sillä se edellyttäisi huomattavaa muutosta kuluttajien käytöksessä. Niinpä yhtiö uskookin pc- ja konsolipelaajien lataavan jatkossakin valtaosan peleistään laitteelleen.

Pilvipelaamisen tulevaisuudennäkymiä vähättelevä lausunto on osa Microsoftin viranomaisille lähettämää vastinetta. Microsoftin mahdollisen Activision Blizzard -hankinnan uskotaan voivan rajoittaa muiden markkinatoimijoiden mahdollisuuksia kilpailla pelien suoratoistomarkkinoilla. Microsoftin mukaan se ei kuitenkaan pyri saavuttamaan monopoliasemaa pilvipelimarkkinoilla, sillä suoratoistopalveluiden kilpailun yleistyminen olisi yhtiölle eduksi markkinoiden kasvun mahdollistajana.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa