Microsoft paljasti pilvipelipalvelu Project xCloudin – ”tarkoituksena ei ole korvata konsoleita”

Microsoftin oma pilvipelaamishanke on paljastunut Project xCloudiksi.

8.10.2018 15:05

Microsoft on ryhtynyt puhumaan laajemmin pyrkimyksistään tuoda markkinoille oman pelisuoratoistopalvelunsa. Tällä hetkellä hanke kantaa työnimeä Project xCloud ja se tukeutuu vahvasti yhtiöllä jo käytössä olevaan Azure-pilviteknologiaan.

Tavoitteena Microsoftilla olisi tarjota Project xCloudilla konsolitason pelikokemuksia käytännössä millä tahansa laitteella netin ylitse ja näin ollen tehdä pelaamisesta aina vain joustavampaa ja lähestyttävämpää. Esittelyvideolla esiteltiin kovasti varsinkin Xbox-pelien pelaamista mobiililaitteilla, minkä pitäisi onnistua niin konsoliohjaimen kuin kosketusnäytön varassa.

– Project xCloudilla on kyky tehdä suoratoistopelaamisesta mahdollista 4G-verkoissa ja se skaalautuu puskemaan dynaamisesti mahdollisuuksien rajoja 5G-verkoissa, kun ne lanseeraataan maailmanlaajuisesti, Microsoftin pilvipelaamispomo Kareem Choudhry hehkuttaa.

Yhtiön mukaan palvelu on Microsoftin sisällä jo toiminnassa ja sitä valmistellaan ensi vuodeksi valmiiksi julkisia testejä varten.

Päämääränä Microsoftilla ei ole kuitenkaan korvata Project xCloudilla konsoleita. Yhtiön mukaan konsolit ovat vastaisuudessakin sille tärkeä lippulaivakokemus. Aiemmin kesällä E3-messuilla Xbox-pomo Phil Spencer totesikin, kuinka pilviteknologian lisäksi Xbox-tiimi on työn touhussa uusien Xbox-konsolien arkkitehtuurien parissa.

Aiemmin viime viikolla myös Google vahvisti oman pelisuoratoistohankkeensa nimeltä Project Stream.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa