Microsoft lopetti Blizzardin vuonna 2022 paljastaman selviytymispelin kehitystyön

Microsoftin mylläys iski Blizzard-projektiin.

26.1.2024 07:00

Microsoftin eilen julkistamat organisaatiojärjestelyt ovat iskeneet henkilöstön lisäksi myös peliprojekteihin.

Yhtiö ilmoitti eilen irtisanovansa jopa 1 900 Xboxin, Bethesdan ja Activision Blizzardin työntekijää. Samalla myös Blizzard Entertainmentin johtajistoon kuuluneet Mike Ybarra ja Allen Adham jättivät yhtiön. Nyt Microsoftin kerrotaan myös päättäneen Blizzardin pari vuotta sitten paljastaman projektin.

Xboxin pelisisällöstä ja studioista vastaavan johtaja Matt Bootyn nimissä julkaistun muistion mukaan Blizzardin vuonna 2022 esittelemän selviytymispelin kehitystyö on lopetettu. Osa julkisesti nimeämättömän pelin parissa työskennelleistä kehittäjistä siirtyy Bootyn mukaan muihin uusiin projekteihin, joiden kerrotaan olevan varhaisissa kehitysvaiheissa Blizzardilla.

Blizzard paljasti tammikuussa 2022 kehittävänsä uuteen universumiin sijoittuvaa selviytymispeliä. Pelistä ei tämän jälkeen kuultu julkisuudessa juurikaan tarkempia tietoja, mutta studio kertoi vuoden 2022 lopussa värvänneensä Far Cry -pelisarjan parissa pitkään työskennelleen Dan Hayn vetämään pelin kehitystä. Blizzard kertoi tuolloin myös kasvattaneensa kehitystiimin kokoa kaksinkertaiseksi vuoden mittaan, mutta nyt pelin parissa työskennelleet kehittäjät joutuvat suuntaamaan uusien haasteiden pariin.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa