Kinect-liikkeentunnistuskameran kehitystä aikoinaan vetämässä ollut Kudo Tsunoda on saanut läjäpäin uudenlaista vastuuta Microsoftilla. Jatkossa mies valvoo lukuisten Microsoftin pelinkehitysstudioiden, kuten Raren, Lionheadin ja Twisted Pixelin, toimintaa ja on aktiivisesti yhteydessä myös Quantum Breakin ja Scaleboundin tapaisten pelien julkaisutiimien kanssa.

Ilmoitus Tsunodan uusista työrooleista on tullut vain vajaan viikon verran sen jälkeen, kun huhut Xbox-pomo Phil Harrisonin lähdöstä alkoivat ottaa tuulta alleen. Muun muassa juuri Lionheadin ja Raren tapaisten Microsoft-studioiden valvominen on kuulunut osaksi myös Harrisonin roolia.

Viimeisten vuosien aikana Tsunodaa ei olla erityisesti nähty julkisuudessa, sillä hän on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt töitä Microsoftin hiljattain paljastuneiden Hololens-lasien kanssa. Uusista vastuutehtävistään huolimatta mies on aikeissa jatkaa vielä tulevaisuudessakin Hololensin parissa työskentelyä, minkä suhteen hän on saamassa jatkossa apua myös John Needhamilta. Viime aikoina Needham on työskennellyt Englannissa Lionheadin johtajana.

Uudet roolit Microsoftilla ovat hiljattain saaneet myös Gears of War -sarjasta nykyisin vastaavan Black Tusk Studiosin johtaja Hanno Lemke ja Kinect-pohjaisiin peleihin erikoistuneen BigPark-studion Will Mozel. Lemke tulee jatkossa johtamaan sekä tanskalaista Max: The Curse of Brotherhoodin tehnyttä Press Play -studiota että myös Microsoftin brittiläisiä kehitysstudioita. Mozel vuorostaan jatkaa edelleen BigParkin johdossa, mutta valvoo samalla myös Microsoftin kanadalaisia tiimejä tehden yhteistyötä näin ollen myös Black Tuskin kanssa. Black Tuskissa johtoon nousee Gears of War -konkari Rod Fergusson.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa