Microsoft esitteli lisätyn todellisuuden seuraavan asteen – HoloLens 2 julkistettiin virallisesti

Microsoftin seuraavan sukupolven lisätyn todellisuuden visiiri on täällä.

25.2.2019 09:13

Microsoft paljasti eilen virallisesti seuraavan sukupolven lisättyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens-visiirin, joka on suunnattu lähinnä yrityskäyttöön.

HoloLens 2 on kehittäjänsä mukaan entistä immersiivisempi ja mukavampi käyttää. Edeltäjän paljon parjattu kapea näkökenttä on uudessa mallissa yli tuplasti suurempi, joskin yhtiö ei paljastanut alueen tarkkoja mittoja. Microsoftin omien sanojen mukaan ero on kuin 720p- ja 2K-resoluutioiden välillä.

Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu silmien seuranta sekä uudistettu syvyyssensori, joka seuraa käyttäjien käsien liikkeitä ilman erillisiä ohjaimia.

Uusi malli on valmistettu hiilikuidusta ja siinä on parannellut lämpöeristeet, joten se on myös entistä kevyempi ja mukavampi päässä.

HoloLens 2 on kuitenkin suunnattu ensisijaisesti yrityskäyttöön, jota varten laitetta myös demonstroitiin esittelytilaisuudessa. Yritykset voivat muun muassa kustomoida laitetta ennen tilausta eri käyttötarkoituksia varten. Laite tukee kuitenkin Unreal Engine 4:ää.

Yrityskäytöstä kielii myös laitteen hinta, joka on 3 500 dollaria. Laitetta myydään aluksi ainoastaan Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, Saksassa, Kanadassa, Britanniassa, Irlannissa, Ranskassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

HoloLens 2 julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa