Microsoft: Age of Empires IV:n kehitys etenee hyvin, lisätietoja tulossa vielä tänä vuonna

Age of Empires IV on yhä tulossa, mutta Microsoft ei nähnyt vielä oikeana hetkenä puhua siitä E3-messuilla.

16.6.2019 18:02

Age of Empires IV loisti poissaolollaan jälleen tämän kesän E3-messuilla, vaikka pelin alkuperäisestä julkistuksesta tuleekin loppukesästä kuluneeksi jo kaksi vuotta. Microsoftin pelipuolen johtaja Phil Spencer on vakuutellut kuitenkin PC Gamerin haastattelussa, että Relic Entertainmentin työstämän pelin kehitys etenee hyvin ja että lisätietoja olisi tulossa vielä lähitulevaisuudessa.

– Olemme olleet erittäin vakuuttuneita Relicin kyvykkyydestä. He ovat tietysti varsin läheisiä meihin sijaitsemalla Vancouverissa ja olemme erittäin tuttuja studion kanssa. He ovat tehneet parasta mahdollista työtä esittääkseen, mihin Age of Empiresin pitäisi suunnata seuraavaksi, Spencer selittää.

Spencer antaa ymmärtää, että E3:ssa Microsoftilla oli kasassa jo varsin täysi show, josta se oli jättänyt tietoisesti ulkopuolelle myös esimerkiksi Forza Horizonista tunnetun Playground Gamesin seuraavan uutuuspelin. Age of Empires IV:ää koskien Spencer kertoo haluavansa muutenkin jakaa lisätietoja pelistä vielä ”oikeassa asiayhteydessä”.

Seuraavat isot tapahtumat Microsoftille ovat tänä vuonna marraskuussa Lontoossa järjestettävä yhteisötapahtuma X019 ja tietysti elokuun Gamescom-messut. Alunperin Age of Empires IV julkistettiin juurikin Gamescomissa. Tunnelmoivan julkistrailerin lisäksi pelistä ei ole toistaiseksi nähty vielä mitään konkreettista.

Muina Age of Empires -projekteina Microsoft varmistelee parhaillaan ehostettuja versioita Age of Empries II:sta ja III:sta niin Steamia kuin Microsoft Storea varten. E3:n yhteydessä Microsoft julkisti myös perustaneensa uuden studion, joka keskittyy nimenomaan Age of Empires -sarjan parissa työskentelyyn.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa