Mevius Final Fantasy esittäytyy – tässäkö konsoliroolipelin veroinen mobiilikokemus?

Square Enixin kovilla sanoilla mainostama Mevius Final Fantasy on saanut ensimmäisen kunnollisen pelikuvatrailerinsa, jossa pelin taistelu- ja ammattijärjestelmä nähdään toiminnassa.

7.3.2015 00:46

Talvi alkaa olla ohitse ja näin ollen Japanissa valmistaudutaan pikkuhiljaa Square Enixin tuoreen Mevius Final Fantasy -roolipelin julkaisuun. Sekä iOS- että Android-laitteille matkalla oleva tuotos on mobiilipeliksi herättänyt jo varsin paljon keskustelua maailmalla, ja nyt siitä onkin tarjolla ensimmäinen virallinen pelikuvatraileri osoittamaan, mitä luvassa oikein onkaan.

Pelistä tähän mennessä saatujen tietojen mukaan Mevius Final Fantasya on ollut työstänyt joukko numeroiduista Final Fantasy -peleistä tuttuja veteraaneja. Projektia on muun muassa tuottajan asemassa valvonut pitkäaikainen Final Fantasy -pomo Yoshinori Kitase, kun taas Meviuksen käsikirjoituksesta vastuun on ottanut Final Fantasy VII:ää kynäilemässä muun muassa ollut Kazushige Nojima. Squarella ollaankin jo hehkutettu, että Meviuksesta on pyritty työstämään hyvin konsolitasoista kokemusta, vaikka sitä onkin samalla alusta asti rakennettu nimenomaan mobiililaitteita varten.

Kuten oheinen traileri osoittaa, muodostuu Mevius Final Fantasy ydin muun muassa sarjalle varsin ominaisesta ammattijärjestelmästä. Kontrolleiltaan pelin on määrä olla simppeli naputuspohjainen kokemus, mitä nyt pelaajien on kuitenkin taisteluissa pidettävä silmällä toistuvasti myös hyödyntämiään elementtejä ja vihollisten heikkoja kohtia.

Mevius Final Fantasyn tulosta länteen ei ole toistaiseksi varmuutta.

Lähde: Gematsu

Lisää luettavaa