Metroid 64 -faniprojekti herättää huomiota maailmalla – tältä klassikkosarja olisi voinut näyttää Nintendo 64:llä

Samus Aranin N64-debyytti viivästyi "muutaman" vuoden.

8.5.2022 17:06

Nintendon klassista Metroid-sarjaa ei nähty virallisesti koskaan Nintendo 64:llä, mutta nyt tuore faniprojekti antaa osviittaa siitä, millainen Samus Aranin N64-seikkailu olisi voinut olla.

Meksikolainen indiekehittäjä Luto Akino on työstänyt Unity-pelimoottorin voimin vapaa-ajallaan omaa tulkintaansa Nintendo 64 –Metroidista, jota tämä on esitellyt muutamilla videoilla Twitter-tilillään. Retromaisen grafiikan ohella pätkissä nähdään muun muassa otteita Samuksen tutusta liikehdinnästä, joskin toki sillä varauksella, että projekti on vielä kehitysvaiheessa.

Akino paljasti myös, että hän on kirjoittanut peliä varten juonen, jonka tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen ensimmäistä Metroidia. Vedos on luettavissa alta alkuperäiskielellä espanjaksi sekä englanniksi.

Pelin valmistumisaikataulusta ei ole tällä haavaa tarkempaa tietoa, joskin Akino on vahvistanut jatkavansa projektin parissa niin pitkään kuin mahdollista. Lievä skeptisyys jatkosta johtuu miehen mukaan Nintendosta, jolla on ollut tapana suhtautua epävirallisiin tuotoksiin nihkeästi. Esimerkiksi yksi tunnetuimmista Metroid-faniprojekteista eli AM2R: (Another Metroid 2 Remake) poistettiin Nintendon vaatimuksesta lähes välittömästi julkaisun jälkeen.

Lähteet: Twitter (1), (2)

Lisää luettavaa