Metro-sarjan kehittäjät kiusoittelevat: tulossa scifiseikkailua virtuaalitodellisuushöysteellä?

Metro-sarjaa työstänyt 4A Games saattaa seuraavaksi työstää jotain tieteishenkisempää pelattavaa, joka saattaa tavalla jos toisella hyödyntää virtuaalitodellisuutta.

17.9.2016 13:15

Metro-sarjan pelejä puuhastellut 4A Games on syyskuun aikana innostunut vihjailemaan pelaajille uudesta projektistaan.

Nyt kuluvalla viikolla studio julkaisi Twitterin ja Facebookin kautta kaksi hieman epämääräistä kuvaa, jotka vaikuttaisivat olevan peräisin jonkinlaisen pelihahmon käsistä. Kuvat eivät sellaisenaan vielä paljoa kerro, mutta niistä on silti veikattavissa, että luvassa voisi olla jotain hieman Metro-sarjaa futuristisempaa.

Aivan syyskuun alussa 4A Games julkaisi Facebook-sivuillaan myös 360-asteisen kuvan studionsa työtiloista. Siinäkin studion työntekijöiden ruuduilta oli nähtävillä varsin futuristisen henkistä materiaalia. Huomioitavaa kuvassa oli lisäksi runsas virtuaalitodellisuusvisiirien määrä sekä televisiossa havaittavissa ollut laskuri, joka vaikuttaisi päättyvän lokakuun alussa lähellä Oculus Connect -virtuaalitodellisuustapahtuman alkua.

Toistaiseksi 4A Gamesin viimeisimmistä peliprojekteista tiedetään hyvin vähän mitään virallista. Studio on aiemmin kyllä vihjannut jatkavansa vielä tavalla jos toisella Metron parissa, mutta yhtälailla sillä on ollut hinkua myös muunlaistenkin hankkeiden pariin. Vuonna 2014 studion tekijät ilmaisivat tekevänsä kokeiluja esimerkiksi hiekkalaatikkokokemusten parissa, vaikkakin tarinoiden kertominen kiehtoo kehittäjiä myös edelleen.

Viimeisin 4A Gamesin täysin uusin peli on ollut Metro: Last Light, jota seurasivat lopulta myös remasteroidut versiot sekä siitä että sen edeltäjästä Metro 2033:sta. Studio on alunperin kotoisin Ukrainasta, joskin vuonna 2014 se päätyi siirtämään päämajansa Maltaan pystyäkseen vahvemmin kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla.

Lähde: 4A Games (Twitter), 4A Games (Facebook), PC Gamer

Lisää luettavaa