Metro-räiskintäsarjan kehittäjät siirtävät päämajansa pois Ukrainasta

Myös Ukrainassa tehdään pelejä. Maan tunnetuimpiin studioihin lukeutuva 4A Games on nyt kuitenkin aikeissa siirtää päämajansa Maltan auringon alle.

14.5.2014 01:07

Ukrainalainen pelinkehitysstudio 4A Games on aikeissa laajentaa toimintaansa Maltaan. Suunnitelmissa yhtiöllä ei myöskään ole vain avata täysin uutta alasiipeä toiminnalleen, vaan sijoittaa nykyinen pääkonttorinsa maahan sen EU-jäsenyyden antamien etujen johdosta.

– Sijoittamalla uuden päämajamme Maltaan, EU:n jäsenvaltioon, pystyy 4A Games kilpailemaan vahvemmin kansainvälisellä näyttämöllä. Malta tarjoaa fantastiset kannustimet pelinkehitykseen ja olemme luottavaisia, että 4A Games pystyy houkuttelemaan puoleensa johtavia lahjakkuuksia niin Ukrainasta, Maltasta kuin niiden ulkopuoleltakin, yhtiö toimitusjohtaja Dean Sharpe kertoo.

Maltaan avattava uusi toimisto ei tarkoita loppua Kiovaan sijoitetulle nykyiselle studiolle, mutta se tulee kokemaan kyllä muutoksia. Useat yhtiön avainhenkilöt, kuten luova johtaja Andrew Prokhorov, ovat päättäneet lähteä Maltan auringon alle ja näin ollen Kiovan tiimi saa kasvaa seuraavaksi siis varsin uusissa olosuhteissa.

4A Games tunnetaan Metro-sarjastaan, joka on tähän mennessä poikinut kaksi osaa: Metro 2033:n ja Metro: Last Lightin. Tulevaisuutensa suhteen yhtiö on vahvistanut, että sillä on työn alla julkistamattomia Metro-sarjaan liittyviä projekteja sekä myös hieman jotain muutakin.

Lähde: 4A Games

Lisää luettavaa