Metal Gear Solid V:n teknologiaguru siirtyy Namcon joukkoihin

Konamilla Metal Gear Solid V:n kehityksen aikaan teknologiajohtajana toiminut Julien Merceron on nyt osa Bandai Namcoa.

22.12.2015 14:11

Teknologiavelho Julien Merceron on löytänyt uuden työpaikan japanilaispelitalo Bandai Namcon riveistä. Merceron on nyt joulukuussa aloittanut yhtiössä sen maailmanlaajuisena teknologiajohtajana tarkoituksenaan luoda varsinkin ydinteknologiaa Namcon tuotteita varten.

Aikaisemmin Merceron ehti toimia vuodesta 2013 asti Konamilla myöskin teknologiajohtajana. Hänen harteilleen putosikin erityisesti niin sekä Metal Gear Solid V:ssä että myös Pro Evolution Soccerissa käytetyn Fox Engine -pelimoottorin kehityksen valvonta.

Mies jätti Konamin aiemmin tänä vuonna samoihin aikoihin, kun huhut Konamin aikeista ottaa etäisyyttä niin sanottujen AAA-pelien kehitykseen nousivat ilmoille. Konami on toistuvasti kuitenkin lupaillut, ettei se ole jättämässä ainakaan konsolipelejä vielä taakseen.

– Olen innoissani saadessani mahdollisuuden vaikuttaa osana mahtavaa Bandai Namco Groupia, joka tunnetaan monista ikonisista nimikkeistään. Odotan innolla voidessani voimistaa kanssani työskenteleviä tiimejä ja nopeuttaa kasvua, innovaatiota ja luovuutta, Merceron kertoo uudesta urasuunnastaan.

Merceron on vihjannut, että hänen työnsä voi vielä vaikuttaa Namcolla muuhunkin kuin vain pelien kehitykseen.

Ennen Namcoa ja Konamia Merceron ehti vaikuttaa myös niin Square Enixilla, Ubisoftilla kuin myös Eidosillakin, kun yhtiö oli vielä nykyistä itsenäisempi kokonaisuus. Merceronin ura alkoi ohjelmoijana, mutta aina 90-luvun lopulta asti hänen työnsä on painottunut nimenomaan teknologiajohtajan tehtäviin.

Lähde: Bandai Namco, Gamesindustry

Lisää luettavaa