Metal Gear Solid V:n salainen loppu avautui vahingossa – Konami ymmällään

Metal Gear Solid V:n pc-version pelaajat kohtasivat pelin salaisen lopun, vaikka siihen vaadittavat kriteerit eivät täyttyneet.

6.2.2018 13:42

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin salainen loppukohtaus avautui yllättäen pelin pc-versiossa. Tempauksen veikkailtiin liittyvän Metal Gear Survive -pelin tässä kuussa tapahtuvaan julkaisuun, mutta pelin julkaisijalla Konamilla ei tiedetä syitä välivideon avautumiseen.

Pelin salaisen lopun olemassaolo ja tarkemmat avautumiskriteerit paljastuivat tovi pelin julkaisun jälkeen. Käytännössä sen olisi tarkoitus käynnistyä vasta, kun pelaajat onnistuvat neutralisoimaan kaikki pelissä rakennetut ydinaseet. Pelaajat voivat pienen etulyöntiaseman toivossa rakentaa ydinaseita omissa tukikohdissaan, joihin muut pelaajat voivat hyökätä verkko-ominaisuuksien avulla.

Mahdottomalta kuulostavan tehtävän tarkoituksena onkin kuvastaa oikeiden ydinaseiden purkamisen ympärillä pyöriviä haasteita. Pc-versio käynnistikin välivideon, vaikka tämä erittäin oleellinen kriteeri ei ole täyttynyt. Julkaisija Konami on ilmoittanut tutkivansa tapahtunutta ja huolehtivansa, ettei välivideo käynnisty jatkossa ennenaikaisesti.

Ydinaseiden purkamisesta käynnistyvä salainen loppu on kuitenkin ollut katsottavissa verkossa heti, kun se löydyttiin pelin lähdekoodin uumenista. Videon voi halutessaan katsoa ohesta.

Lähde: Konami

Lisää luettavaa